Kurtulmuş: Rusya ile ilişkileri güçlendirmek istiyoruz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Her alanda hem komşu hem stratejik işbirliği içerisinde olduğumuz Rusya ile ilişkilerin devam ettirilmesini, güçlendirilmesini arzu ediyoruz." dedi.

Ekleme: 24.09.2024 17:02:23 / Güncelleme: 24.09.2024 17:02:23 / Dünya
Destek için 

CAFER SELÇUK

Kurtulmuş, Moskova'da, Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'ne geçti. Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko tarafından karşılanan Kurtulmuş, daha sonra anı defterini imzaladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Matviyenko tarafından heyetlerin karşılıklı takdiminin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Kurtulmuş, görüşmede, Moskova'ya ayak basmalarından bu yana kendisine ve heyetine gösterilen son derece sıcak dostluk ve misafirperverlik dolayısıyla teşekkür etti. Kapsamlı bir program çerçevesinde bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, üç günlük programın sonunda Moskova'dan yapıcı sonuçlar elde edeceklerini ve ikili ilişkileri daha ileriye götürme konusundaki kararlılıklarını perçinlemiş olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vizyonlarının, liderliklerinin ve ortaya koydukları samimi, dostane ilişkiler çerçevesinde Türkiye ve Rusya arasında son dönemde fevkalade pozitif bir gündem ve ikili ilişkinin geliştiğini kaydeden Kurtulmuş, “Her alanda hem komşu hem stratejik işbirliği içerisinde olduğumuz Rusya ile ilişkilerin devam ettirilmesini, güçlendirilmesini arzu ediyoruz. Ülkelerin liderleri ve hükümetler arasındaki bu pozitif ilişkinin parlamenter diplomasi bakımında da güçlendirilmesinin, gerek Rusya Federasyon Meclisi gerekse Devlet Duması ile TBMM’nin üçlü olarak çok güçlü ilişkileri geliştirmesinin, her iki ülkenin de menfaatine olduğu kanaatindeyiz." diye konuştu.

Etiketler: