Sistani'den Lübnan çağrısı!

Irak'taki en büyük dini merci olan Ayetullah Sistani, katil İsrail’in saldırganlığının durdurulması ve Lübnan halkının bu saldırganlığın etkilerinden korunması için her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulundu.

Ekleme: 23.09.2024 22:30:24 / Güncelleme: 23.09.2024 22:41:47 / Dünya
Destek için 

Sistani, Lübnanlıların, çok sayıda kişisel iletişim cihazı ve benzerlerinin patlatılması ve kadın ve çocuklar da dahil vatandaşlarla dolu konutların hedef alınması da dahil olmak üzere, Siyonist rejimin vahşice yöntemlerle saldırısına giderek daha fazla maruz kaldığını vurguladı.

İşgalcilerin güneyde ve Bekaa Vadisi'nde onlarca köy ve kasabaya yoğun saldırılar düzenlediğini anımsatan Sistani, “Bu saldırılar şimdiye kadar çok sayıda kahraman direnişçinin ve diğer masum sivillerin şehit olmasına ve yaralanmasına ve on binlerce kişinin evsiz kalmasına neden oldu” ifadelerini kullandı.

Sistani, İsrail saldırganlığını durdurmak ve Lübnan halkını yıkıcı etkilerinden korumak için ‘mümkün olan her türlü çabayı’ gösterme ve ‘acılarını hafifletmeye ve insani ihtiyaçlarını teminat altına almaya katkıda bulunma’ çağrısı yaptı.

Etiketler: