Adıyaman'da deprem konutları yükseliyor

Adıyaman Valisi Osman Varol, 6 Şubat 2023 sonrası yapımına başlanan deprem konutları hakkında STK temsilcileri ve basın mensuplarına yerinde gezerek bilgi verdi.

Ekleme: 21.09.2024 20:10:04 / Güncelleme: 21.09.2024 20:15:25 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Adıyaman İndire bölgesinde yapımı devam eden 16 bin konutun inşaat alanını gezen STK ve basın mensupları, kontuarı yerinde inceledi.

"Orta büyüklükte bir ilçe kadar nüfus barınacak"

İnşası devam eden deprem konutları hakkında bilgi veren Vali Varol, "Burada sabit 8 bin toplam 11 bin civarı Adıyaman merkezden gelenlerle beraber çalışan var. Şu an Türkiye'nin tek noktadaki en büyük şantiye alanı, bunu bakanlarımız da defalarca açıkladı. 16 bin 467 konutunuzun 6 bin 500 civarının kurasını çektik. Vatandaşlarımızın hangi konutları olduğu belli, konutları büyük oranda hazırlıyoruz. İnşallah yakın zamanda da tüm bu siteyi tamamlayacağız. Burası, orta büyüklükteki bir ilçe kadar insan barındıracak. Her türlü donatılarıyla, eğitimle ilgili kurumlarımızın inşaatları devam ediyor. Sağlık ve ticari alanlar da inşa ediliyor. Gerçekten güzel bir kentsel yaşam alanı olacak." dedi.

"Bahara kadar teslim etmeyi planlıyoruz"

Vali Varol, 2025 yılı içerisinde konutları bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "İki yüzün üzerinde vatandaşımız, anahtarını teslim aldı. Bu kadar büyük bir alan olmasının avantajı yanında dezavantajları da var. Konutlar hazır olduğunda kura çekilenlerin elektrik, su, diğer altyapıları ve özellikle doğal gazları hazır olup hepsi hemen bağlanabilecek durumda oluyor. Etrafta inşaatlar devam ettiği için vatandaşımız haklı olarak hemen gelmek istemiyor. Yani birazcık daha buradaki sistem otursun istiyor. Burası daha bağımsız, daha küçük bir site görünümünde olsa hepsi birden biterdi ve herkes buraya rahatlıkla yerleşebilirdi. Şu an bir anahtar veriyoruz ama vatandaşlarımızı da özellikle konteynır varsa konteynırına veya kira yardımı alıyorsa oradan mahrum etmeden. Özellikle yılbaşı civarında yılbaşından hemen sonra burada çok daha geniş bir şekilde birçok şeyin yerine oturduğunu görmüş olacağız. Zaten niyetimiz bahara kalmadan da burayı tamamen bitirip vatandaşlarımızın hepsinin buraya yerleşmesini sağlamak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler