İşgal ordusu, Gazze'ye saldırıyor!

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk 12 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Ekleme: 20.09.2024 20:40:17 / Güncelleme: 20.09.2024 20:41:02 / Dünya
Destek için 

Ahmet Tali

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, işgal savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin kuzeyinde bulunan Musbih bölgesinde Filistinli "Dahir" ailesine ait evi bombaladı.

Hava saldırısında 6 Filistinli şehit oldu. Saldırıda yaralı olup olmadığına ilişkin ise bilgi paylaşılmadı.

Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, işgal ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Şeaf Caddesi'nde bir grup Filistinliyi hedef aldığı bombardımanda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Basal, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesindeki El-Benat Caddesi'nde sivil bir aracı vurduğunu, saldırıda 1 kişinin katledildiği ve çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, işgal ordusu Gazze kentinin batısındaki Abbas Kavşağı yakınlarında küçük bir otobüsü vurdu. Saldırıda 2'si çocuk 3 kişi şehit oldu, 9 kişi de yaralandı.

Ayrıca, işgal ordusunun Refah kentinin kuzeyindeki Musbih bölgesinde bir motosiklete düzenlediği saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları da işgal topçularının Refah'ın kuzey bölgelerine yoğun top atışı düzenlediğini aktardı.