Hayvan pazarında sorunları dinleyen Zülfi Tan: Hizmet olmazsa, satış olmaz!

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan ve İl Başkanlık heyeti, Konya'da hayvan pazarını ziyaret ederek tüccarların sorunlarını dinledi.

Ekleme: 19.09.2024 19:00:01 / Güncelleme: 19.09.2024 19:00:01 / Güncel
Destek için 

Ahmet Tali

HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan ve İl Başkanlık heyeti, sabah saat 07.00’de hayvan pazarını ziyaret ederek tüccarların sorunlarını dinledi. Pazar esnafı, yeni hayvan pazarının Konya merkeze 25-30 km uzaklıkta olmasının büyük bir dezavantaj oluşturduğunu belirtti. Esnaf, hayvan almak isteyen vatandaşların yüksek ulaşım masraflarından dolayı pazara gelmekten çekindiğini, bunun da satışları olumsuz etkilediğini dile getirdi. Tüccarlar, bu sorunun çözümü için yetkililerden destek bekliyor.

Esnaf, mevcut kafeteryanın hayvan satış alanına çok uzak olmasının işlerini zorlaştırdığını ifade etti. Bir başka şikâyet ise pazarda kahvaltı veya yemek sunan yerlerin bulunmamasıydı. “Sabah namazıyla pazara geliyoruz, ama kahvaltılık veya yemek bulamıyoruz,” diyen esnaf, ihtiyaçlarını karşılayacak bir hırdavat dükkânının da bulunmadığını vurguladı.

“Hizmetler Yetersiz, Satışlarımız Düşüyor”

Esnaf, pazara mal getirenlerin araçlarını mal indirme rampalarında bırakmasının sorunlara yol açtığını, bu nedenle kavgalar çıktığını belirtti. Yetkililerden bu konuda önlem alınmasını isteyen tüccarlar, park yerlerinin kullanımını talep etti. Ayrıca girişte hayvan başı alınan 15 TL’lik ücretin karşılığında hizmet alamadıklarını dile getiren esnaf, hizmet eksikliğinin satışlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Başkan Tan: “Hizmetler Esnafın Yanında Olmalı”

Saha incelemesinin ardından açıklama yapan Başkan Mehmet Zülfi Tan, esnafın şikâyetlerine katıldığını belirtti. Tan, “Bu kafeterya satış yerine çok uzak. Esnaf bir gözü malında, bir gözü misafirinde olacak şekilde hizmet almalı. Hayvan satışıyla birlikte çay, kahvaltı gibi hizmetler de yanı başında olmalı. Bu sorunlar çözülmediği sürece şikâyetler birikiyor ve esnaf zarar ediyor” dedi.

Başkan Tan, Ilgın’daki hayvan pazarının örnek gösterildiğini belirterek, orada sunulan hizmetlerin Konya’daki pazara da entegre edilmesi gerektiğini vurguladı. “Esnaf, vergisini veriyor, mal başı ödemelerini yapıyor. Karşılığında hizmet bekliyor. Hizmet olmazsa memnuniyet olmaz, satış olmaz,” diye ekledi.