Nijerya'da otobüs ile kamyonun çarpışmasında 40 kişi öldü

Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu'nun, bir kamyon ile otobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 40 kişinin öldüğünü bildirdi.

Ekleme: 18.09.2024 11:55:03 / Güncelleme: 18.09.2024 11:55:18 / Dünya
Destek için 

Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu'nun sözcüsü Bayo Onanuga yaptığı açıklamada, Nijerya'nın kuzeybatısındaki Kaduna eyaletinde Pazar günü meydana gelen otobüs-kamyon çarpışmasında en az 40 kişinin öldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Tinubu adına yaptığı açıklamada, Pazar günü Kaduna'nın Saminaka kasabasında dini bir kutlama sırasında meydana gelen kazada ayrıca onlarca kişinin çeşitli derecelerde yaralandığını söyledi.

Kazazedeler, ülkenin kuzey merkezindeki Plateau eyaletine bağlı Kwandari kasabasından yola çıkarken otobüsleriyle bir kamyona çarpmıştı.

Onanuga,  Nijerya liderinin ayrıca Federal Yol Güvenliği Kolordusu'na (FRSC) ülke çapındaki karayolu izleme faaliyetlerini iyileştirmesi ve trafik kazalarının sayısını azaltması yönünde talimat verdiğini aktardı.

Nijerya'da sıklıkla ölümcül yol kazaları bildiriliyor ve bu kazalar çoğunlukla aşırı yüklenme, kötü yol koşulları ve dikkatsiz sürüş nedeniyle meydana geliyor. (İLKHA)