İran: İşgalin Lübnan'daki saldırısı bir toplu katliam niteliğindedir

İran Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da çağrı cihazlarındaki patlamaları terör saldırısı ve toplu katliam olarak nitelendirdi

Ekleme: 18.09.2024 00:50:04 / Güncelleme: 18.09.2024 00:50:04 / Dünya
Destek için 

Dışişleri Bakanı Nasır Kenani, bu siber saldırıların işgalci rejimin bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit ettiğini bir kez daha kanıtladığını belirtti.

Kenani, saldırıları terör eylemi ve toplu katliam olarak nitelendirerek, "Aslında bir tür toplu katliam olan bu büyük çaplı terör saldırısı, israil rejiminin bölgesel ve uluslararası güvenliğe tehdit oluşturduğunu bir kez daha açıkça kanıtlıyor." dedi.

Kenani, bu bağlamda uluslararası topluma işgal rejimi yetkililerinin "zulmüne karşı koymak için hızlı hareket etme" çağrısında bulundu.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi de saldırıya ilişkin Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Siyonist rejimin, Lübnan vatandaşlarını hedef alan terör eylemini şiddetle kınayan İrakçi, Lübnan hükümeti ile halkına, şehit ve yaralıların ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Irakçi, İran’ın yaralıların tedavi için Tahran'a getirilmesi konusunda her türlü yardım sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Irakçi, İran'ın Beyrut Büyükelçisi Amani’nin de bu terör olayında yaralandığına dikkat çekerek, Lübnan hükümetine sağladığı acil tedavi tedbirleri için teşekkür etti.

İran'a teşekkür eden Lübnan Dışişleri Bakanı da bu terör olayının Beyrut hükümeti tarafından titizlikle takip edildiğini vurguladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı son resmi açıklamasında saldırıda şehit olanların sayısının 9, yaralı sayısının ise yaklaşık 2 bin 800 olduğunu duyurmuştu.

Hizbullah da saldırıların ardından yaptığı açıklamada hareket mensuplarının yanısıra sivillerin de hedef aldığıı siber saldırıdan işgalin sorumlu olduğunu belirterek, saldırıya karşılık verileceğini bildirmişti. (İLKHA)