Telsizler eş zamanlı patlatıldı! Hizbullah'tan ilk açıklama!

Lübnan ve Suriye'de Hizbullah savaşçılarının kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatıldı. Skynews saldırıda 5 kişinin öldüğünü, 1500 kişinin yaralandığını duyurdu. Hizbullah'tan ilk açıklama geldi.

Ekleme: 17.09.2024 18:20:20 / Güncelleme: 17.09.2024 19:21:39 / Dünya
Destek için 

Hizbullah'tan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, ''Yetkililer, patlamalara yol açan nedenleri ortaya çıkarmak için kapsamlı bir güvenlik soruşturması yürütüyor. Direniş, Lübnan'ı ve halkını korumak için en üst düzeyde hazırlıklı durumda. "  denildi. 

Açıklamada,  ''15:30 sularında Hizbullah'ın çeşitli birimleri ve kurumlarında çalışan çok sayıda kişiye ait olan ve "çağrı cihazı" olarak bilinen çok sayıda cihaz patladı.

Nedeni henüz bilinmeyen bu patlamalar, bir kız çocuğu ile iki kardeşinin şehit olmasına, çok sayıda kişinin de çeşitli yerlerinden yaralanmasına yol açtı.

Hizbullah'ın uzman birimleri, eş zamanlı patlamaların nedenlerini belirlemek için geniş kapsamlı  soruşturma yürütürken, tıbbi ve sağlık ekipleri de Lübnan'ın çeşitli bölgelerindeki çok sayıda hastanede yaralıları tedavi ediyor.

Kudüs yolundaki salih şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar niyaz ediyor, bazı çevreler tarafından yayılan dedikodulara, yalan ve yanıltıcı bilgilere karşı siz değerli halkımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Lübnan'ı ve kararlı halkını savunmak için direnişin her düzeyde ve çeşitli birimlerle en üst düzeyde hazır olduğunu teyit ediyoruz.'' denildi. 

Etiketler: