Lübnan'a büyük saldırı! İran'ın Lübnan Büyükelçisi...

Lübnan'da çağrı cihazlarının gizemli bir şekilde patlaması sonucu çok sayıda kişi yaralı, onlarca kişi hastanelere kaldırıldı.

Ekleme: 17.09.2024 17:34:35 / Güncelleme: 17.09.2024 18:14:15 / Dünya
Destek için 

Lübnan'da çağrı cihazlarının gizemli bir şekilde patlaması sonucu çok sayıda kişi yaralı, onlarca kişi hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde bazı doktorların ve hemşirelerin taşıdığı cihazlar da  patladı. 

Çağrı cihazının patlaması sonucu İran'ın Beyrut Büyükelçi Mujteba Emani'nin hafif yaralı olduğu ve hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Reuters'a konuşan güvenlik kaynaklarına göre  patlayan iletişim cihazları yakın bir tarihten  bu yana kullanılıyor  ve son model. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu kaynakları, Lübnan Hizbullah güçlerinin elinde patlayan çağrı cihazlarının tamamının Motorola marka olduğunu bildirdi.

Motorola Solutions, 2023 itibarıyla çeşitli İsrail askeri ve güvenlik kurumlarına iletişim  teknolojisi sağlayan önemli bir tedarikçi olarak tanınıyor.

Ürünleri yasadışı İsrail yerleşimlerinde de kullanılıyor ve İsrail askeri personeli için şifreli iletişim sistemleri geliştiriyor.

Hizbullah yetkilileri Wall Street Journal'a, bazı görevlilerin çağrı cihazlarının ısındığını düşündüklerini ve patlamadan önce onları attıklarını söyledi.

Etiketler:
İlgili Haberler