Suriye, Lübnan! Hizbullah mensuplarının taşıdığı telsiz cihazları birer birer patladı! Onlarca yaralı var! Çöpe atın çağrısı

Suriye ve Lübnan'da Hizbullah mensuplarının taşıdığı telsiz cihazları eş zamanlı olarak patladı. Onlarca Hizbullah mensubu yaralandı.

Ekleme: 17.09.2024 16:50:00 / Güncelleme: 17.09.2024 17:27:38 / Dünya
Destek için 

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan'ın birçok noktasında Hizbullah mensuplarının taşıdığı telsiz cihazları patladı. Onlarca Hizbullah mensubu yaralandı.

Lübnan Halk Sağlığı Bakanlığı, hastanelerden maksimum alarma geçmelerini ve hazırlık seviyelerini yükseltmelerini istedi.   Beyrut'taki hastaneler kan bağışı çağrısında bulunuyor.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan "Çağrı cihazı sahibi tüm vatandaşlardan bu cihazları derhal çöpe atmalarını istiyoruz!" çağrısı geldi. 

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, ''Lübnan'ın bazı bölgelerinde, özellikle güney banliyölerinde belirli türdeki kablosuz iletişim cihazlarının patlaması can kayıplarına yol açtı. Bu nedenle İç Güvenlik Güçleri, yaralıların tedavilerinin ve hastanelere nakledilmelerinin kolaylaştırılması için vatandaşlardan yolları boşaltmalarını istiyor." denildi. 

Lübnan İletişim dairesi,  ülke genelinde  kablosuz ağların  ivedilikle kapatılması  çağrısı yaptı. 

Suriye'de de  çok sayıda Hizbullah üyesi, taşıdıkları iletişim cihazlarının patlaması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Netanyahu'nun danışmanı, yaptığı paylaşımda Lübnan'daki patlamaların arkasında İsrail'in olduğunu ima etti ardından mesajı sildi. 

Etiketler:
İlgili Haberler