Durak var, yolcu var ama otobüs yok

Zeytinburnu'nda otobüs güzergâhının değişmesinin ardından boşa çıkan birkaç durağa herhangi bir bilgilendirme yazısı asılmaması nedeniyle durakta bekleyen çok sayıda kişi mağdur oluyor.

Ekleme: 17.09.2024 14:40:04 / Güncelleme: 17.09.2024 14:43:54 / Röportaj / İstanbul Haberleri
Destek için 

İlçedeki bazı vatandaşlardan edinilen bilgilere göre; yıllardır kullanılan otobüs güzergâhı yaklaşık bir ay önce değişti ama yapılan değişiklik ile ilgili bilgilendirme yapılmadı.

Zeytinburnu'ndan Mecidiyeköy, Taksim ve Eminönü yönüne giden hatlarda güzergâh değişikliği yapılmasıyla "Zeytinburnu Kaymakamlık" durağı itibarıyla eski güzergâh üzerinde kalan 5 durak pasif hale geldi.

Özellikle "Zeytinburnu Kaymakamlık" durağında bekleyen yolcular, durakta faal olan dijital ekranları takip ederek bineceği otobüsü bekliyor ama otobüs gelmiyor.

Bir süre bekledikten sonra durumdan haberdar olan başka vatandaşlar tarafından güzergâh değişikliğinin yaşandığını öğrenen yolcular neye uğradığını şaşırırken İBB yönetimine de söz konusu değişiklik ile ilgili duraklara herhangi bir uyarı asılmamasından dolayı sitem etti.

Yaşadıkları mağduriyet ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, yapılan değişiklikle ilgili bir uyarı dahi konulmamasına tepki gösterdi.

"Önceden bildirilmeliydi"

Durağın kalkacağının önceden bildirilmesi gerektiğini söyleyen Gülbahar Altuntaş, "Yaşlılarımız, hamilelerimiz var. Yazık, buraya kadar yürümesinler. En azından nerede durak varsa oraya gidip binsinler." dedi.

"Bu nasıl iş anlamıyorum"

Uzun süredir şehir dışında olduğu için güzergahın değiştiğinden haberdar olmadığını söyleyen Şaziye Yelegen, "Uzun süredir burada yoktum. Otobüse bineceğim ama gidip gitmediğini bilmiyorum. Yıllardır burası ana güzergâh, nasıl değiştirebilirler? Burada otobüsün ne zaman geleceği yazıyor. Bu nasıl iş anlamıyorum. Yılların yolunu nasıl değiştirmişler bilmiyorum." diye konuştu.

"Bir uyarı bile koymadan kendi kendilerine iş yapmışlar"

Bir uyarı bile konulmadan durağın pasif hale getirilmesinin doğru olmadığını belirten Metin Zaman, "Niye iptal etmişler, sebep neymiş? Bunu kabul etmiyoruz. Durağımızı tekrar geri getirsin. Bu nasıl belediye başkanı, durağımızı geri getirin. Bir uyarı bile koymadan kendi kendilerine iş yapmışlar. Madem iptal ettin durağı kaldır bari." şeklinde konuştu.

"Bekliyorum ama otobüs yok"

Yolculardan Beşir Yari, "1-2 ay önce buraya gelmiştim ve buradan otobüs geçiyordu. Ben de geldim bekliyorum ama otobüs yok. Böyle bir şey olmaz. En azından bir uyarı konulmalıydı. İnsanlar buraya gelip otobüs bekliyor." dedi.

"Rezillik, durağa bir bildiri bile yazmamışlar"

Söz konusu duraktan otobüsün geçmediğini öğrenince şaşkınlığı gizleyemeyen Ramazan Subaşı, "İptal mi olmuş? İptal olmuşsa şikâyetçiyiz. Rezillik, durağa bir bildiri bile yazmamışlar. Vatandaşın bilmemesi çok garip." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler