Şanlıurfa'da kanalizasyon ve yol sorunları mağduriyete yol açıyor

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan ve 8 okulun yer aldığı bölgede, kanalizasyon ve yol sorunları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bölge sakinleri ve eğitim kurumları, altyapı problemleri nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşıyor.

Ekleme: 17.09.2024 12:45:04 / Güncelleme: 17.09.2024 12:48:36 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü içerisinde, 8 okulun ve birçok sağlık kuruluşunun bulunduğu bölgede kanalizasyon sistemi yetersiz kalıyor.

 Özellikle yaz aylarında, açık kanalizasyon sisteminin neden olduğu kötü kokular dayanılmaz bir hale geliyor. Vatandaşlar ve öğrenciler, bu durumdan dolayı büyük rahatsızlık yaşıyor.

Eyyübiye ilçesinde yolların büyük bir kısmı çukurlar içinde ve bozuk durumda. Kış aylarında bu yollar çamur haline geliyor, bu da hem öğrencilerin hem de bölge sakinlerinin geçişini zorlaştırıyor. Yol kenarındaki kanalizasyondan kaynaklanan kötü koku ise, yaşam kalitesini daha da düşürüyor.

"Kanalizasyon pislikleri açık kanaldan geçiyor"

Kanalizasyon kokusunun öğrencilere verdiği rahatsızlığa dikkat çeken Cevher Baygeldi, "Bir vatandaş olarak buradaki kanalizasyon sorununu dile getirmek istiyorum. Burası bir okul ve karşısında hastane var. Bu bölgelerdeki pisliklerin hepsi burada toplanıyor. Özellikle yazın dışarıda koku nedeniyle geçiş yapılamıyor. Önümüzde açık bir kanal var ve bu kanalizasyon pislikleri açık kanaldan geçiyor. Karşıda sekiz okul bulunuyor ve bu okullardan gelen kanalizasyon pislikleri buraya akıyor. Hastanenin bütün kanalizasyon pislikleri de buraya geliyor. Burada herhangi bir gider olmadığı için tüm pislik burada birikiyor ve kötü kokuya neden oluyor. Bu koku özellikle yazın çok rahatsız edici hale geliyor. Bir vatandaş olarak bu durumdan rahatsızım ve yetkililerden buraya bir çözüm getirmelerini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden ricamız bu soruna bir an önce müdahale edilmesidir"

Yolların yapılmamasının mağduriyetlere yol açtığını belirten Baygeldi, "Burada ilkokul, anaokulu ve liseler var; çocuklar buraya eğitim almak için geliyor ancak kötü kokudan dolayı bu durum onları olumsuz etkiliyor. Eğitim kurumlarımız ve hastanemiz burada. Fakat kötü koku nedeniyle herkes rahatsız oluyor. Yetkililerden ricamız bu soruna bir an önce müdahale edilmesidir, Ayrıca yolların durumu da oldukça kötü. Buradaki yollar çukur içinde ve trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yolların düzeltilmesi, trafik ışıklarının konulması ve çukurların onarılması gerekiyor. Kışın burada çamur ve koku nedeniyle geçiş yapmak imkânsız hale geliyor. Vatandaşlar büyük zorluk çekiyor. Sorunlarımızı dile getirmek ve yetkililerin bu konulara el atmalarını sağlamak için sesimizi duyurmak istiyoruz. Öğrencilerimiz, hastane personelimiz ve tüm vatandaşlar rahat edebilmek için yetkililerden bu sorunlara bir an önce çözüm getirmelerini bekliyoruz." dedi.

"Kanalizasyon sorunlarının çözülmesini istiyoruz"

Yolların onarılmamasından dolayı kışın çamurdan dolayı sorun yaşadıklarını dile getiren Eyüp Akbaş, "Öncelikle yol sorunumuz var. Yollar yapılmadığı için kışın buralar tamamen çamur oluyor ve bu durum bizi çok zorluyor. Ayrıca okulun yanındaki kanalizasyonda da yoğun bir koku oluşuyor. Kanalizasyon sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Kötü koku öğrencileri mağdur ediyor ve bizler de bu durumdan etkileniyoruz. Yollar yapılmadığı için kışın buralarda çamur içinde kalıyoruz ve ulaşım güçleşiyor. Yolların dar olması da bize zorluk çıkarıyor. Yetkililerden yol ve kanalizasyon sorunlarımızın bir an önce çözülmesini istiyoruz. Mağduriyetlerimizin giderilmesini ve yardımcı olunmasını talep ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler