HAMAS liderlerinden Usame Hamdan'dan önemli açıklamalar!

HAMAS liderlerinden Usame Hamdan, HAMAS'ın direnişe devam etme gücüne sahip olduğunu belirterek, Batı Şeria'yla Gazze'nin ayrılamayacağını ifade etti.

Ekleme: 15.09.2024 21:50:43 / Güncelleme: 15.09.2024 21:52:08 / Dünya
Destek için 

HÜSEYİN GİZLİ

HAMAS liderlerinden Usame Hamdan, yaptığı açıklamada, HAMAS'ın direnişe devam edebilecek gücünün olduğunu, saldırıların HAMAS'ın da kabiliyetlerini artırdığını belirtti.

Hamdan, “israil'in yeteneklerinin bile sınırları var ve Siyonist varlığa karşı direniş eylemi geliştirme olasılığı bir fantezi değil, ciddi ve gerçek bir olasılık. Direnişin devam etme kabiliyeti yüksek, ancak bugünkü kabiliyetinin ilk günkü gibi olduğunu söylemek mantıklı değil çünkü bir yıllık savaşı sürdürdük. Bu savaşta sizi ilk günden farklı kılan fedakârlıklar var. Şehitler vardı ve askeri düzeyde fedakârlıklar vardı, ancak bunun karşılığında bir deneyim birikimi ve yeni nesillerin direnişe katılması vardı.” açıklamasını yaptı.

Hamdan, ayrıca ABD'nin siyonist rejime verdiği desteğe tepki göstererek, “Amerikan yönetimi israil tarafına yeterli veya uygun bir baskı uygulamıyor, daha ziyade israil tarafının herhangi bir taahhütten kaçmasını haklı çıkarmaya çalışıyor.” dedi.

Batı Şeria ve Gazze'yi ayırma çabalarına değinen Hamdan, “Savaştan sonraki gün Filistin günüdür. Pekin'e gittik ve Filistinliler olarak müzakere ettik. Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin işlerini yöneten bir ulusal uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaştık çünkü israil'in Batı Şeria'yı Gazze'den ayırmaya yönelik bir girişimi de var ki bunu istemiyoruz ve üzerinde anlaşmıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Etiketler: