Yetimler Vakfı'ndan Tanzanya'da Mevlid-i Nebi etkinliği

Tanzanya'nın eski başkenti Darüsselam yakınlarında Yetimler Vakfı'nın düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Ekleme: 15.09.2024 19:20:03 / Güncelleme: 15.09.2024 19:29:49 / Dünya
Destek için 

Tüm dünyada kabul gören Mevlid-i Nebi Haftası, Tanzanya'da da çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Yetimler Vakfı tarafından düzenlenen ve Tanzanya'da ilk kez böyle bir organizasyonla kutlanan Kâinatın Efendisi Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid-i Nebi, 7'den 70'e yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Birçok ülkede açık alanlarda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliklerinde Müslüman halklar, Hazreti Peygamber'in dünyaya teşriflerini bayram havasında kutluyor.

Türkiye, Yemen, Endonezya, Malezya, Pakistan, Afganistan, Irak ve Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Mevlid-i Nebi Haftası boyunca açık alanlarda Alemlere Rahmet Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatının işlendiği çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Tanzanya'da da ilk kez açık alanda Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Yetimler Vakfı'nın organize ettiği etkinlik için günler öncesinden hazırlıklara başlandı. Darüsselam'a bağlı merkez Kinondoni ilçesinde bir okulun futbol sahasında kurulan platform, Filistin bayraklarının basılı olduğu balonlarla süslendi.

Bayram coşkuyla etkinlik alanına gelen kadın-erkek, çocuk-genç ve yaşlılardan oluşan büyük bir topluluk, giydiği rengarenk giysilerle Peygamber'inin dünyaya gelişini karşılamak, O'nu yad etmek, O'nun alemlere rahmet olan kutlu mesajını yeniden yaşamak için alandaki yerlerini aldı.

Filistin'de, Gazze'de yaşanan soykırımın unutulmadığı Afrika'nın bu güzel ülkesi Tanzanya'da, düzenlenen etkinlikle Hazreti Peygamber'in aşkı, sevdası gönüllere işlendi.

Hazreti Peygamber üzerine bestelenen Kürtçe ilahilerin de seslendirildiği etkinlikte, Tanzanyalı çocuklar büyük bir sevinç yaşadı.

Bölgedeki medrese hocaları tarafından, ülkenin resmi dillerinden olan Svahili dilinde konuşmaların yapıldığı programda, Yetimler Vakfı Temsilcisi Abdulvahap Kaplan da bölgenin yerel diliyle Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek hayatı üzerine katılımcılara hitap etti.

Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyan bölgedeki çocuk ve gençlerinin de katılım gösterdiği etkinlikte, katılımcılara Kur'an ziyafeti verildi.

Mevlid yemeği dağıtıldı

Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam eden program, okunan kaside ve naatlarla devam etti. Yapılan duanın ardından son bulan program sonrası günün anısına Mevlid yemeği dağıtıldı.

Yetimler Vakfı'nın, hayırseverlerin sponsorluğunda hazırladığı yemekler, yüzlerce insana etkinlik alanında ikram edildi. (İLKHA)

İlgili Galeriler