Şanlıurfa’dan Gazze katliamına tepki

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Yerleşkesinde, Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla bir program düzenlendi.

Ekleme: 15.09.2024 17:45:10 / Güncelleme: 15.09.2024 17:51:23 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla ikindi namazı çıkışında Dergâh Camii önünde program gerçekleştirildi.

Programda, Türkiye'nin işgalci rejimle olan ilişkilerini kesmesi, ABD ve NATO üslerinin kapatılması, Azerbaycan petrolünün işgalci rejime sevkiyatının durdurulması gibi talepler öne çıktı.

Katılımcılar, Gazze’deki soykırıma karşı duyarlılığı artırmak ve çözüm yollarını gündeme getirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Kitap Vakfı Başkanı Av. Mustafa Fuad Balıkçı tarafından okunan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Katliamın başından beri her gün ortalama 120 Filistinli kardeşimiz katledilmiş, 277’si de yaralanmış. Yanlış duymadınız, katliamın başından beri her gün ortalama 120 Filistinli katledilmiş, 277 Filistinli de yaralanmış. Siyonistler on gün önce, Batı Şeria'da, Filistin halkı ile birlikte olduğu bir zamanda, Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizi katletti.  Gazze’deki katliama dikkat çekmek için 25 Şubat 2024 tarihinde kendini yakarak hayatına son veren Aaron Bushnell ve 2003 yılında bir işgalci rejim buldozeri tarafından katledilen Rachel Corrie gibi Ayşenur kardeşimiz de zalime karşı mazlumdan yana, onurlu ve cesur bir tavır sergiledi.  İkiyüzlü, korkak ve menfaatçilerden uzak duran Ayşenur kardeşimiz, cesur, ahlaklı ve onurlu insanların safına katıldı.” dedi.

Balıkçı, “Türkiye’nin işgalci rejimle olan siyasi ve askeri ilişkileri halen devam ediyor. İşgalci rejimle olan serbest ticaret antlaşması halen devam ediyor. Türkiye kamuoyundan gelen baskılar üzerine, işgalci rejimle olan ticarete son verme kararını, soykırımın 7. ayında aldı. Ancak burunlara ticaret yasağının delindiğine yönelik pis kokular gelmesine rağmen, bugüne kadar iktidardan ne bir yalanlama ne de tatmin edici bir açıklama geldi. Siyonist rejimin en büyük destekçisi Amerika ve NATO’nun İncirlik ve Kürecik üsleri halen aktif bir şekilde, bu katliamı yapanlara, kritik hizmetler sunmaya devam ediyor. “ diye konuştu. (İLKHA)