Filistin'de devam eden soykırımın son bulması için Ağrı'da basın açıklaması gerçekleştirildi

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Filistin'de devan soykırımın son bulması için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ekleme: 13.09.2024 15:09:22 / Güncelleme: 13.09.2024 15:20:12 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Ağrı Merkez Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda halk katılım gösterdi.

Sık sık tekbir getirilen basın açıklaması sırasında "Kahrolsun israil" "HAMAS'a Selam Direnişe Devam" sloganları atıldı.

Basın açıklaması öncesi Molla Abdulbari Durmaz kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra basın açıklamasını Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği adına Şaban Gökhan okudu.

"Sadece kınama mesajları bu zulmü ve soykırımı durdurmaya yetmiyor"

Açıklamasında Gazze'de yaşanan mezalime karşı devlet idarecilerinin sessiz kalmasının Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Sulatan Abdülhamit Han'ın kemiklerini sızlattığına işaret eden Şaban Gökhan şunları söyledi:

"Gazze'de 11 ayı aşkındır, büyük bir mezalim yaşanmaktadır. Bu mezalime dur diyecek, henüz somut bir adım atılmış değil. Sadece kınama mesajları bu zulmü ve soykırımı durdurmaya yetmiyor. Siyasi ve bürokratik hamleler siyonist zulmü durdurmaya yetmiyorsa çare başka seçeneklerde aranmalıdır. Uluslararası hukuku ve uluslararası kararları ayaklar altına alan siyonistleri durdurmanın tek yolu, güç kullanmaktır. Tüm uluslararası kararları hiçe sayan Siyonist terör rejiminin arkasında, ABD ve batılı devletlerin açık desteği var. Gazze'de yaşanan mezalimi ve soykırımı durdurmak için askeri seçenekler masada olmalıdır. Zalim, müstekbir, gaddar, çocuk, kadın ve sivilleri katleden çağdaş firavunlara karşı, Musa olma vakti çoktan gelip geçmiştir. siyonistlerin anlayacağı tek dil, güçtür. Bu gücü oluşturmak, bölgesel ittifakların sağlanmasıyla olacaktır. Türkiye, Mısır, Ürdün, Lübnan, İran, Irak başta olmak üzere 57 İslam ülkesi "Kudüs İttifakı"nı kurmalıdır. Bu ittifakın kurulması, siyonistlerin oluşturmuş olduğu ihtilafların bir kenara atılmasıyla olur. Zaman ihtilafları konuşma zamanı değildir. Zaman alevler içinde yanan, soykırıma maruz kalan Gazzeli kardeşlerimizi ateşten kurtarma zamanıdır. Zaman siyonist şer ittifakına karşı mazlumların safında yer alacak olan "Kudüs İttifak"ını kurma zamandır. Zaman ittifakları kurma, güçleri birleştirme, varlık savaşı verme zamandır."

Direnişe maddi ve manevi olarak her türlü desteğin sağlanması gerektiğinin altını çizen Gökhan, "Bu varlık savaşında Türkiye başta olmak üzere İslam Ülkeleri ve özgür devletler, siyonist işgal rejimine karşı; Filistin direnişine askeri, lojistik, maddi ve manevi destek sağlamalıdır. Devlet liderleri başta olmak üzere uluslararası aktörler, devletler ve halklar, siyonist işgale karşı izzet, şeref ve cesaretle mücadele etmekle mükelleftir. İstikbal ve istiklalimiz için siyonist zulmü durduracak adımlar atılmazsa gelecek nesillere kötü bir miras bırakmış olacağız. Bu miras, kuşatılmış ve işgal edilmiş İslam beldeleri bırakmış olacaktır." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından Molla Abdulbari Durmaz bir dua yaptı. (İLKHA)