Kur'an Nesli Platformu'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

Kur'an Nesli Platformu tarafından Mevlid-i Nebi mesajında; cahiliye girdabında yolunu kaybeden insanların; Hazreti Muhammed'in peşinden giderek büyük bir dönüşüm yaşamış ve güzel ahlakın örnekleri olduklarına dikkat çekti.

Ekleme: 13.09.2024 14:35:03 / Güncelleme: 13.09.2024 14:39:43 / Güncel
Destek için 

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğumunun tüm insanlığın ve varlıkların umudu, bekleyişi, kurtuluş habercisi olduğu ifade edilen mesajı Kur'an Nesli Platformu, ümmet onun getirdiği değerlere sahip çıkarsa, kardeşini zulme terk etmemeyi ve zalimin karşısında dimdik durmayı öğrenecek ve ancak yeryüzü onun getirdiği değerlerle buluşursa insanlık huzuru yaşayacağına vurgu yapıldı.

Platform, "Resûlüm! Bütün insanlara ilan et: “Ey insanlar! Şüphesiz ben Allah’ın, sizin hepinize gönderilmiş peygamberiyim. O Allah ki, göklerin ve yerin mülkiyeti ve hâkimiyeti O’nundur. O’ndan başka ilâh yoktur; hayat verir ve öldürür. O halde Allah’a iman edin; Allah’a ve O’nun bütün sözlerine, kitaplarına inanan o Ümmî Peygamber'e de iman edip ona uyun ki doğru yolu bulasınız. (Araf, 158)" ayeti kerimesiyle başladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Hicri Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan 14 Eylül 2024 Cumartesi Günü alemlere rahmet olarak gönderilen, son peygamber Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) viladetinin yıldönümüdür. O, Yüce Allah’ın insanlığa rehber olarak gönderdiği son peygamberidir. Cehaletin, zulmün hâkim olduğu, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu, güçlünün zayıfı ezdiği bir çağ, onun gelişiyle, ilmin, adaletin, şefkatin aydınlığında, asr-ı saadete dönüşmüştür. Cahiliye girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar; onun peşinden giderek büyük bir dönüşüm yaşamış, kardeşliğin, ahde vefanın, güzel ahlakın en güzel örnekleri olmuşlardır."

Hazretti Muhammed'in insanlar için en güzel örnek olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Yüce Allah O’nu bizler için en güzel örnek kılmış ve O’na itaati kendisine itaatin bir şartı kılmıştır. Çünkü, Hz. Peygamber’in sünneti, Kur’an’ın hayata dönüşmüş şeklidir. Dolayısıyla onu tanımadan, bilmeden Kur’an’ın anlaşılması ve yaşanması mümkün değildir. Mevlid-i Nebiyi anmak, O’nu tanımaya çalışmaktır. Kendisine vahyedilen merhamet, adalet, muhabbet gibi yüce değerlerle buluşmaktır. Mevlid-i Nebiyi anmak aynı zamanda günümüzde devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden bu değerlerle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır." denildi.

Ümmetin içinde bulunduğu halin kurtuluşu Hazretti Muhammed'e tabi olmakla mümkün olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün ümmet onun getirdiği değerlere sahip çıkarsa kardeşini zulme terk etmemeyi ve zalimin karşısında dimdik durmayı öğrenecek ve ancak yeryüzü onun getirdiği değerlerle buluşursa insanlık huzuru yaşayacaktır. Şüphesiz dünyayı, İslam’ın evrensel ilkeleriyle tanıştırmak ise tüm müminlerin iman ve kulluk sorumluluğudur. O yüzden bu mübarek geceyi bir tefekkür ve muhasebe iklimine çevirmeli ve hayatımızı tüm yönleriyle O’nun sünneti ekseninde gözden geçirmeliyiz."

Mesajın sonunda şunlar kaydedildi: "Bu vesileyle Kur’an Nesli Platformu olarak; tüm İslam aleminin mevlid kandilini tebrik eder, bu mübarek gecenin hürmetine Filistin’de ve dünyanın dört bir yanındaki zulümlerin bitmesini ve zalimlerin saltanatlarının yıkılışını bizlere yakın zamanda göstermesini yüce Rabbimizden niyaz ederiz." (İLKHA)