Şanlıurfa’da 8 okulda internetin olmaması mağduriyete neden oluyor

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü içerisinde yer alan 8 okul, internet kablolarının kopması nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşıyor.

Ekleme: 10.09.2024 17:40:04 / Güncelleme: 10.09.2024 17:41:08 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler ve öğretmenler, eğitim araçlarının internet üzerinden çalışmaması nedeniyle derslerde aksaklıklar yaşıyor.

Kabloları bir yıl önce kopmasına rağmen, henüz bir onarım yapılmadı. İlgili internet hattı sağlayıcısına yapılan başvurular da çözüm getirmedi ve internet bağlantısının ne zaman düzeltileceğine dair net bir bilgi verilmedi.

İnternet eksikliği, eğitim sürecini olumsuz etkileyerek öğrencilerin derslere erişimini zorlaştırıyor ve okul yönetimleri ile veliler arasında endişe oluşturuyor.

“Bu kadar önemli bir yerin göz ardı edilmesi kabul edilemez”

Cuma Fidan

Okul Aile Birliği Başkanı Cuma Fidan yaptığı açıklamada, “Burası Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü. Şu anda burada 8 okul bulunuyor ve bu okulların en acil ihtiyacı internet. Bilgisayarlar, akıllı tahtalar gibi eğitim araçları internet ile çalışıyor ancak şu anda internet bağlantısı yok. Bu durum, öğrencilere ve eğitimcilere ciddi sıkıntılar yaşatıyor ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bir yıl önce internet kablosu koptu ve o günden beri hiçbir onarım yapılmadı. Her konuşmamızda, yetkililerin geleceğini söylüyorlar, ancak henüz kimse gelip sorunu çözmedi. Burası bir üniversite kampüsü ve burada eğitim verilen 8 okul var. Bu kadar önemli bir yerin göz ardı edilmesi kabul edilemez. İnternetin olmaması, akıllı tahtaların, telefonların ve bilgisayarların kullanımını kısıtlıyor. Günümüzde internetin olmaması, hayatın olmaması anlamına geliyor. Öğrenciler, internet olmadan yeterli eğitim alamıyor. Bu durum, çocuklarımızın eğitimini durma noktasına getirdi ve sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor.” dedi.

“Bu sorun acilen çözülmeli”

Yetkililere çağrı yapan Fidan, “Yetkililerin bu soruna acilen el atması lazım. Okul müdürlerimiz ve yetkililer daha önce bu sorunu dile getirdiler. Ben de okul aile birliği başkanı olarak bu konuyu defalarca gündeme getirdim. Talebimiz, internet sorununun bir an önce giderilmesi yönünde. Burası valiliğin ve Eyyübiye Belediyesi'nin sorumluluğunda. Belki valinin bu durumdan haberi yoktur ancak buradan bir kez daha dile getirelim; bu sorun acilen çözülmeli. İmam Hatip Lisesi, Engelli Okulu, Anaokulu, Sağlık Lisesi, laboratuvarlar ve Veterinerlik Okulları gibi birçok kurum, internetin olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor.” diye konuştu.

“Buradaki okullarda genel olarak internet sıkıntısı yaşanıyor”

Cevher Baygeldi

Öğrenci velisi Cevher Baygeldi ise internet sorununa tepki göstererek “Harran Üniversitesi içerisindeki liselerde okuyan oğlum bugün önemli bir internet sorunu yaşadı. Öğretmenlere sorduğumda, internet bağlantısının olmadığını ve kabloların daha önce koptuğunu öğrendim. Öğretmenler, bu sorunu bildirdiklerini ve çözüm için gerekli başvuruları yaptıklarını, ancak henüz bir çözüm sağlanmadığını belirttiler. Buradaki okullarda genel olarak internet sıkıntısı yaşanıyor. Akıllı tahtalar internet ile çalışıyor ve internet olmadığı için dersler yapılamıyor. Ayrıca, kayıtlar için gerekli dosyaların internetten alınması gerekiyor ama bu da internet eksikliği yüzünden mümkün olmuyor. Gerekli müracaatlar yapıldı, ancak bir çözüm bulunamadı. Arıza çözümü için hattın değiştirilmesi gerektiği ve bu sürecin 6 ay veya bir yıl sürebileceği belirtildi. Bir veli olarak, internet ihtiyacının ne kadar acil olduğunu ve bu sorunun öğretmenler, öğrenciler ve biz veliler için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtmek istiyorum. Eyyübiye'deki okulların hiçbirinde şu anda internet yok. İmam Hatip Lisesi, Milli İrade Ortaokulu, Engelli Okulu ve yeni yapılan diğer okullarda da internetin olmadığı ifade ediliyor.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz”

Baygeldi, “Burası, Harran Üniversitesi'nin bulunduğu bölge ve burada liselerin üniversite kampüsüne yapılmış olması, bu hizmetlerin eksik olması durumunu daha da belirginleştiriyor. Oğlumun eğitiminde yaşanan zorluklar nedeniyle, yetkililerden bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, Valilik veya Belediye kim bu sorunla ilgileniyorsa, bu konuyu hızla çözmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler