Blinken'dan "Ayşenur Ezgi Eygi" açıklaması geldi!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Batı Şeria'da işgal askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında, "Bu durumu kabul etmek mümkün değil. Ölümü haksız ve anlamsızdı" şeklinde bir açıklama yaptı.

Ekleme: 10.09.2024 17:11:43 / Güncelleme: 10.09.2024 17:13:17 / Dünya
Destek için 

CAFER SELÇUK

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin 6 Eylül'de Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride katledilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Eygi'nin kaybının 'kabul edilemez' olduğunu söyleyen Blinken, yapılan soruşturmanın sonuçlarının hem haksızlığı hem de sebepsizliği ortaya koyduğunu belirtti.

"Bir protestoya katıldığı için hiçkimse vurulmayı ve öldürülmeyi hak etmiyor." diyen Blinken, "Bize göre İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria'daki faaliyetlerinde, angajman kurallarındaki değişiklikler de dâhil olmak üzere, bazı temel değişiklikler yapması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, günlük basın toplantısında, aktivist Eygi'nin Batı Şeria'da, işgal askerinin kurşunuyla başından vurularak şehit edilmesiyle ilgili, "Anladığımız kadarıyla İsrail'deki ortaklarımız bu olup biten şeyin koşullarını araştırıyor. Biz de bulgularını kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz" demişti.