144 İHA ile saldırdı! Başkent yakınlarında yüksek katlı bina vuruldu!

Ukrayna Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki Ramenskoye'de İHA'larla saldırı düzenledi. Yüksek katlı bir konut binası vuruldu.

Ekleme: 10.09.2024 08:46:26 / Güncelleme: 10.09.2024 09:09:29 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-    Rusya Moskova'nın eteklerine Ukrayna tarafından  düzenlenen saldırı sonucu bir kadının öldürüldüğünü belirtirken, Rusya'nın başkenti yakınında ve Bryansk eyaletinde 73 kadar İHA'nın  durdurulup imha edildiği bildirildi.

Moskova Bölgesi Valisi Andrei Vorobyov,  yaptığı açıklamada , gece  düzenlenen insansız hava aracı saldırısı sonucu Ramenskoye bölgesindeki konut binalarının hasar gördüğünü, bunun bir kadının ölümüne ve 3 kişinin de yaralanmasına yol açtığını duyurdu. 

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rus topraklarındaki unsurlara İHA'lar ile saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Rus hava savunma sistemlerince 144 İHA'nın vurulduğu kaydedilen açıklamada, bunların 20'sinin Moskova bölgesinde düşürüldüğü aktarıldı.

Rusya Federal Havacılık Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan yazılı açıklamada ise sivil uçakların güvenliği nedeniyle Moskova’daki havalimanlarında uçuşların geçici olarak kısıtlandırıldığı duyuruldu.

Etiketler: