HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatı'ndan Teknofest Akdeniz'e ziyaret

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Antalya'nın Aksu ilçesinde ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest Akdeniz Teknoloji Yarışmaları finalini ziyaret etti.

Ekleme: 08.09.2024 16:20:06 / Güncelleme: 08.09.2024 16:21:55 / Güncel / Antalya Haberleri
Destek için 

Ziyarette, Durmaz ve beraberindeki heyete, yetkililer tarafından Teknofest Akdeniz final yarışmalarına bu yıl 49 farklı yarışmada 770 binden fazla takımdan 1 milyon 600 bin gencin yarıştığı bilgisi verildi. 

Yarışmalar kapsamında oluşturulan stantları gezen ve projelerinin sunumlarını gerçekleştiren gençlerle sohbet eden Durmaz, Teknofest'in ülke gençliğinin geleceği adına önemli bir teknoloji hamlesi olduğunu vurguladı. 

Proje takımlarından doğan teknolojik girişimlerin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Durmaz, "Gençliğin teknolojiyi doğru ve faydalı bir şekilde kullanması açısından 6 yıldan bu yana ülkenin farklı illerinde düzenlenen Teknofest kendilerini geliştirmek ve projeler üretmek isteyen gençler için önemli bir yer tutmaktadır." şeklinde konuştu. 

Teknoloji ve inovasyon konusunda yetenekli gençlere sahip çıkılması ve bu gençlerin eser üretmelerinin önündeki engellerin kaldırılması için Teknofest'in bir fırsat olduğunun altını çizen Durmaz, ziyaret ettiği yarışmacı gençlere başarılar diledikten sonra Teknofest Akdeniz Teknoloji Festivalinden ayrıldı. (İLKHA)