Şırnak'ta yapılan ameliyatla 15 yıllık mide fıtığı hastalığından kurtuldu

Şırnak'ta yaşayan Halil Aşar,15 yıldır mide şikayeti ile 12 yıldır mide koruyucu ilaçlar kullanarak yaşamını sürdürüyordu.  32 yaşındaki hasta, Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan laparoskopi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Ekleme: 06.09.2024 19:50:04 / Güncelleme: 06.09.2024 19:52:37 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak merkezde yaşayan Halil Aşar, yaklaşık 15 yıldır midede yanma, hazımsızlık, göğüste ağrı şikâyetiyle birçok doktora başvurdu.

Yıllardan beridir hastalığından kurtulmak isteyen Aşar, mide şikâyetlerinden kurtulamaması üzerine kontrol için Şırnak Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Serhat Binici ve Op. Dr. İklil Eryılmaz tarafından yapılan detaylı muayene ve tetkiklerde hastanın mide fıtığı olduğu tespit edildi.

Mide fıtığı nedeniyle hastanın sağlığına kavuşması için yapılan kapalı ameliyatla, mide fıtığı ameliyat edilen hasta, sağlığına kavuştu.

Ameliyat ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İklil Eryılmaz, "Yaklaşık 15 yıldır olan bir mide şikayeti. Midede yanma, hazımsızlık, göğüste ağrı şikâyetleri ile 12 yıldır da aktif mide koruyucusu kullanan bir hastaydı. Bize bu şikâyetler ile başvurdu. Yaptığımız tetkikler sonucu tanı olarak hiatal herni dediğimiz toplumda da mide fıtığı olarak bilinen bir hastalığın teşhisini koyduk. Bu hastalıkta mide karın boşluğunda olması gereken yerde değil, göğüs boşluğuna çıkmış oluyor. Hastada mide ile ilgili hazımsızlık şikâyetlerine sebebiyet veriyor. Hastanın ameliyatını laparoskopi (kapalı ameliyat) yöntem ile burada meslektaşım Uzman ¬Dr. Serhat Binici ile beraber gerçekleştirdik. Bu da yine Şırnak için ilklerden biri oldu. Hastamızı şifa ile taburcu ettik. Bu ve benzeri şikâyetleri olan bütün hastaların bize başvurabilirler. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Van ne ise Şırnak’ın da o seviyeye gelmesini arzu ediyoruz. Bunun için de meslektaşlarım ile beraber ekipçe çaba harcıyoruz." dedi.

15 yıldır mide rahatlığı yaşadığını, birçok doktora gitmesine rağmen hastalığının geçmediğini söyleyen 32 yaşındaki Halil Aşar, "Yaklaşık 15 senedir mide problemlerim vardı. Bütün yediklerimden sonra mide yanması, mide ekşimesi, gece uyutmama gibi problemlerim vardı. Birçok kez doktorlara başvuruda bulundum. Sadece ilaç veriyorlardı ve mide koruyucu veriyorlardı. Kullandığım zamanlarda şikâyetlerim azalıyordu. Ama ilaçlarım bittiğinde şikâyetlerim aynen devam ediyordu. Son 12 senedir mide koruyucu ile idare etmeye çalışıyordum. En son hastanemize başvurdum. Serhat ve İklil hocamız ile tanıştım. Yapılan endoskopi sonucu mide fıtığım olduğu teşhisi konuldu. Bu ameliyatı yapabileceklerini ve şikâyetlerimin geçirebileceklerini söylediler. Bende kendilerine güvendim. Kendi memleketime, hastanemize güvendim. Burada ameliyatımı yaptım. Şuan çok şükür iyiyim. Şikâyetlerim geçti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. İmkânlarımız gittikçe gelişmektedir." dedi. (İLKHA)