Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders olarak alacak öğrencilere Kur'an hediye edilecek

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Dersimi Seçiyorum Kur'an'ımı Alıyorum" projesi kapsamında seçmeli Kur'an-ı Kerim dersini alan 5. ve 9. sınıf öğrencilerine Kur'an hediye edecek.

Ekleme: 06.09.2024 11:19:09 / Güncelleme: 06.09.2024 11:19:34 / Güncel
Destek için 

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TDV işbirliğiyle geçen yıl başlatılan "Dersimi Seçiyorum Kur'an'ımı Alıyorum" projesi yeni eğitim öğretim yılında da devam edecek.

Bu kapsamda, Kur'an-ı Kerim'i okuyan, anlayan ve hayatlarına uygulayan nesiller yetiştirmeyi amaçlayan projeyle, seçmeli Kur'an-ı Kerim dersini tercih eden 5. ve 9. sınıf öğrencilerine TDV tarafından Kur'an-ı Kerim hediye edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de bütün insanlık için her alanda ilahi bir rehber olan Kur'an-ı Kerim'i, genç nesillere ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Proje kapsamında ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 100 bin öğrenciye Kur'an-ı Kerim ulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Turan, projeye ilişkin taleplerin 31 Ekim 2024 tarihine kadar "https://tdv.org/tr-TR/dersimiseciyorum-basvuruformu" web adresinden alınacağını bildirdi.

Öte yandan Turan, hayırseverlere bu projeye destek vermeleri ve gelecek nesillerin hayat kitabı Kur'an-ı Kerim ile yetişmesine vesile olmaları için çağrıda bulundu.

Projeye katkı sunmak isteyen hayırseverler, cep telefonlarından "KURAN" yazıp 4333'e mesaj göndererek 150 liralık destek verebiliyor ya da TDV'nin "bagis.tdv.org" internet adresinden bağışta bulunabiliyor. AA

Etiketler: