Ticaret Bakanı Bolat: Brezilya, Latin Amerika ve Karayip ülkeleri arasında en büyük ticaret ortağımızdır

Ticaret Bakanı Bolat, "Şu anda Brezilya, Latin Amerika ve Karayip ülkeleri arasında en büyük ticaret ortağımızdır." dedi.

Ekleme: 06.09.2024 09:05:28 / Güncelleme: 06.09.2024 09:05:28 / Güncel
Destek için 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Brezilya'yı Güney Amerika'ya açılan bir kapı olarak konumlandırıyoruz ve ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şu anda Brezilya, Latin Amerika ve Karayip ülkeleri arasında en büyük ticaret ortağımızdır." dedi.

Brezilya'nın Ankara Büyükelçiliğince başkentte düzenlenen Brezilya Ulusal Günü resepsiyonuna Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Berris Ekinci, Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia'nın yanı sıra büyükelçiler ve davetliler katıldı.

Resepsiyon, Kara Kuvvetleri Bando Komutanlığınca seslendirilen Brezilya Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Bolat, burada yaptığı konuşmada, değerli ortak olarak gördükleri Brezilya ile derin ve kalıcı dostluğu paylaştıklarını belirterek, Türkiye ile Brezilya arasındaki yakın ve verimli işbirliğini güçlendirmeye yönelik katkılarından dolayı Büyükelçi Ceglia'ya şükran duyduğunu kaydetti.

Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'nın ekonomik ve ticari alanlardaki ilerlemesini takdirle takip ettiklerini söyleyen Bolat, "Nitekim Türkiye ve Brezilya, geçmişte birçok zorluğu aşarak, küresel siyasete ve ekonomiye katkıda bulunan dünyanın en önde gelen gelişmekte olan ülkelerinden ikisi haline gelmişlerdir." dedi.

 

AA