Serbest bırakılan esir anlattı: Direnişçilere bizi öldürecek misiniz diye sorduk! İşte yanıt!

7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunda üç çocuğuyla birlikte esir alınan ve 51 gün Gazze'de kalan Chen Goldstein Almog, kendilerini esir alan direnişçilere 'bizi öldürecek misiniz'' diye sorduğunu ve aldığı yanıtı anlattı.

Ekleme: 05.09.2024 11:29:23 / Güncelleme: 05.09.2024 12:13:22 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-     7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunda üç çocuğuyla birlikte esir alınan ve 51 gün Gazze'de kalan Chen Goldstein Almog, kendilerini esir alan direnişçilere 'bizi öldürecek misiniz'' diye sorduğunu ve aldığı yanıtı anlattı.

 Almog  kendilerini tutuklayan direnişçilere "bizi öldürecek misiniz?" diye sorduklarını ve direnişçilerden "Hayır önce biz öleceğiz. En fazla, eğer binayı yıkarlarsa birlikte öleceğiz." yanıtını aldıklarını açıkladı. 

İsrailli eski esir Noa Argamani da, Gazze Şeridi'nde tutulduğu dönemde kendisine işkence yapıldığı yönündeki haberlerin yalan olduğunu ve İsrail ordusunun saldırısında yaralandığını açıklamıştı.

Gazze'de esir tutulduğu süreçte işkence görmediğini söyleyen Argamani, "Dövülmedim ya saçım kesilmedi. İsrail Hava Kuvvetlerince vurulan bir binadaydım. Dövülmedim ama (İsrail savaş uçağınca vurulması sonrası) 'binanın üzerime yıkılması nedeniyle vücudumun her yerinde yaralar oluştu' dedim." ifadelerini kullanmıştı. 

Etiketler: