Rusya'dan ABD'ye "Ukrayna’ya seyir füze desteği" uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington’un Ukrayna’ya füze desteği sağlama düşüncesi ile ilgili olarak, “ABD’nin, Rusya’nın kırmızı çizgilerinin nerede olduğunu çok iyi bildiğini ve bu hususta şaka yapılmaması gerektiğini” açıklamasını yaptı.

Ekleme: 04.09.2024 23:55:04 / Güncelleme: 05.09.2024 00:01:56 / Dünya
Destek için 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarında kullanılmak üzere seyir füzesi sağlama planları ile ilgili olarak, böylesi bir planın hayata geçirilmesi halinde şaşırmayacağını, ABD’nin kendi koyduğu eşiği çoktan geçtiğini ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in bundan yararlandığını belirterek, “ABD kırmızı çizgilerimiz hakkında şaka yapılmaması gerektiğini anlamalı. Onlar, kırmızı çizgilerimizin nerede olduğunu çok iyi biliyor.” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Washington’un sonradan Rusya Federasyonu ile yeniden onaylanan ve geliştirilen Sovyet-Amerikan stratejik istikrar anlaşmalarının dayandığı tüm ilkeleri yok ettiğini söyledi.

Amerika'nın Rusya ile karşılıklı stratejik caydırıcılık duygusunu kaybetmeye başladığına dikkati çeken Lavrov, bunu çok “tehlikeli” olduğunu kaydetti. (İLKHA)