Umut Kervanı Bangladeş ve Yemen'de sel mağdurlarını unutmadı

Umut Kervanı, Hindistan'ın baraj kapaklarını açması sonucunda Bangladeş'te yaşanan su baskınları ve ağustos ayının başından bu yana Yemen'de devam eden yağışlar nedeniyle oluşan sellerde mağdur olanlara yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Ekleme: 04.09.2024 10:50:04 / Güncelleme: 04.09.2024 10:53:08 / Röportaj / İstanbul Haberleri
Destek için 

Yemen'in El-Hudeyde vilayetinde etkili olan şiddetli yağışların ardından meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 95'e yükseldi.

Selden etkilenerek evsiz kalan binlerce kişi Marib bölgesindeki çadır kentlere sığınarak yardım kuruluşlarının desteğiyle hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Kısa süre önce Vecid Hasina'nın protestolar sonucunda ülkeyi terk etmesinin ardından Hasina hükümetine destek veren Hindistan'ın yağışlarla birlikte baraj kapaklarını açmasıyla Bangladeş'in 11 farklı bölgesinde meydana gelen sellerde ise ölenlerin sayısının 71'e yükseldi.

Hem Yemen hem de Bangladeş'te yaşanan sellerden etkilenenlere yönelik yardım çalışmaları yürüten Umut Kervanı, gelen bağışlar oranında sel mağdurlarına çeşitli yardımlar ulaştırmaya devam ediyor.

Çadır kentlerde gıda, ilaç ve temiz suya ulaşımda sıkıntı yaşanıyor

Yapılan yardım çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkan Cengiz Kurtaran, "Son günlerde Yemen ve Bangladeş'te sel felaketleri gerçekleşti. Umut Kervanı olarak her iki ülkeye yardımlarımız göndermeye devam ediyoruz. Özellikle Yemen'de ağustos ayının başından beri devam eden ve 84 kişinin (son rakamlara göre 95) hayatını kaybettiği seller yaşandı. Birçok kişi evinden oldu ve Marib bölgesindeki çadır kentlere yerleşti. Burada özellikle gıda, ilaç, temiz su bulma konusunda ciddi sıkıntılar var. Bizler de Yemen'de yüzlerce ailemize gıda yardımında bulunduk. Bununla birlikte selzede ailelerimizin çocuklarına yönelik kırtasiye yardımlarımız da kısa bir süre sonra dağıtılacak." dedi.

Bangladeş'te kayıklarla ulaşım sağlanıyor

Bangladeş'te de ciddi sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Kurtaran, "Hindistan'ın baraj kapaklarını açmasıyla birlikte 11 bölge ve bu bölgelerdeki şehirler sular altında kaldı. Hala sel suları çekilmemiş durumda. Şu anda tabiri caizse oradaki aileler kayıklar üzerinde ulaşımlarını sağlıyorlar ve evleri de sular altında. Orada da 64 (son rakamlara göre 71) kardeşimiz vefat etti. Bangladeş'te de zor şartlar altında gıda paketlerimizi hazırlayıp mağdur ailelere ulaştırdık." diye konuştu.

Acil yardım çağrısı yinelendi

Her iki ülke için de hayırseverlere acil yardım çağrısında bulunan Kurtaran, bölgeye yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayarak destek sunan hayırseverlere teşekkür etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler