Bakan Tunç'tan Kayıp Narin açıklaması! Amca ne söyledi?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin konuştu.

Ekleme: 03.09.2024 12:37:31 / Güncelleme: 03.09.2024 13:29:14 / Güncel
Destek için 

HAMZA DURMAZ-    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin, "Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbirdi" dedi.

24 TV'de yayınında açıklamalarda bulunan Tunç, Narin Güran’ın amcası Salim Güran'ın tutuklanmasıyla ilgili, "Şüphe vardı, tutuklama kararı tedbirdi. Soruşturma devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacağız" dedi.

Salim Güran, ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklanmıştı.

AHaber muhabiri Sinan Yılmaz, Türkiye'nin konuştuğu olayda Salim Güran'ın ifadesiyle ilgili bilgi verdi. Öyle ki Salim Güran'ın Narin'in babasına "Sana böyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın" dediği iddia edilmişti.

İddiaları yalanlayan Salim Güran, Narin'i arama çalışmalarına katıldığını da söyledi. Aracında Narin'in DNA'sının bulunmasıyla ilgili de konuşan amca Salim Güran'ın Narin'i hiç bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını söylediği iddia edildi.

Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğuyla ilgili savunma yapan amca Güran, "Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu" dedi.

Salim Güran, telefonundaki whatsapp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği sorusuna da "Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp 'tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm kayıtlarını sildim" dedi.

Etiketler: