Hamas'tan kritik ateşkes ve Netanyahu açıklaması! Daha fazla mahkum...

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzettin El Rişk işgal rejiminin sözde Başbakanı Netanyahu'nun ateşkesi reddetmesi ve görüşmeleri çıkmaza sokan konuşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 02.09.2024 22:49:55 / Güncelleme: 02.09.2024 22:52:58 / Dünya
Destek için 

MEHMET BOZDAŞ - Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk, Netanyahu'nun açıklamalarının Gazze Şeridi'ndeki halka karşı yürüttüğü 11 aydır sürdürdüğü soykırımları kendi dinleyicilerine satmayı başaramadığını belirterek hayali bir zaferi arayan umutsuz bir konuşma yaptığını vurguladı.

Netanyahu bu akşam yaptığı konuşmada "İsrail Philadelphia Rotasını Terk Etmeyeceğini ve ABD Önderliğindeki Gazze Teklifinin Önemli Bir Kısmını Reddettiğini açıklamıştı.

Rişk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Netanyahu'nun açıklamaları, Gazze Şeridi'nde halkımıza karşı yürüttüğü Nazi savaşından on bir ay sonra dinleyicilerine satmayı başaramadığı hayali bir zaferi arayan umutsuz bir konuşmadır. Çünkü katliam ve soykırım yapıyor.

-Netanyahu, yalan soluyan, dinleyicilerine yalan söyleyen, Amerikan yönetimine yalan söyleyen bir savaş suçlusudur ve bu akşamki açıklamaları artık kimseyi kandıramayan yalanlarla doludur.

Netanyahu, takas anlaşmasını ve ateşkes anlaşmasını bozanın kendisi olduğunu bugün yaptığı açıklamalarla doğruluyor.

-Direnişin elindeki tüm tutsaklar derhal ailelerine dönebilir. Geri dönüşlerini geciktiren ve hayatlarının sorumlusu Netanyahu'dur. Daha fazla mahkum risk altında.

Suçlu Netanyahu, direniş tarafından tutulan mahkumların hayatlarının ve güvenliklerinin sorumluluğunu taşıyor ve hareketin onların güvenliği ve iyi muamelesi konusundaki endişelerine rağmen, onları öldürmekte ısrar etmeye ve koşullarını göz ardı etmeye devam ediyor."

Etiketler:
İlgili Haberler