Selahattin Eyyubi Bulvarı sakinleri asayiş sorunundan evinden çıkamaz oldu

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinin yeni stadyum yolu ve çevresindeki bulvarları mesken edinen sarhoşlar; kaldırımlara kurdukları içki masaları, gece saatlerine kadar yüksek sesle müzik dinleme, silahla çevreye ateş açma gibi sorunlarla semt sakinlerini canından bezdirdi.

Ekleme: 02.09.2024 14:25:05 / Güncelleme: 02.09.2024 14:28:55 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Merkez Kayapınar İlçesi Selahattin Eyyubi Bulvarı, akşam saatlerinden itibaren alemci olarak tabir edilen sarhoş ve madde bağımlılarının uğrak adresi haline gelmiş durumda.

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre akşam saatlerinden itibaren Selahattin Eyyubi Bulvarı üzerinde sağlı-sollu park eden yaklaşık 300 araç sürücüsü, kaldırımlara kurdukları içki masalarında sabahlara kadar yüksek sesle müzik dinleme, kadınlarla ahlaksız görüntüler oluşturma, gece saatlerinden davullu zurnalı eğlenceler düzenleme, aralarında çıkan anlaşmazlıklar neticesinde çevreye rastgele silahla ateş açma gibi asayiş sorunlarına neden oluyor.

Çevre sakinleri, durumu kolluk kuvvetlerine iletmelerine rağmen şu ana kadar herhangi bir değişimin yaşanmadığına dikkat çekerken artık bu soruna çözüm bulunması hususunda yetkili makamlara çağrıda bulundu.

Mehmet Çelik

"Çoluk-çocuğumu akşamları rahatça dışarı çıkaramıyorum"

Selahattin Eyyubi Bulvarında site sakinlerinden Mehmet Çelik, "Akşam saat 18.00-19.00'dan itibaren alkol alanlar cadde boyunca konaklıyor, sabah 4'lere kadar yüksek müzikler, aşırı hızda araç kullanımları, havai fişek patlatmaları görüntülerini alıyor şikâyet ediyoruz. Gelen devriye ekipleri bunları kaldırıyor, 5 dakika sonra yine geliyorlar. Yaklaşık 5 aydır burada ikamet ediyorum, çoluk-çocuğumu akşamları rahatça dışarı çıkaramıyorum. Ne idiği belirsin insanlar sızıyor, ellerinde bira şişeleriyle kaldırıma uzanıyor, müzik sesini sonuna kadar açıyorlar." dedi.

Funda Erbey

Konuyu emniyet birimlerine iletmelerine rağmen sorunun her gün yenilendiğini dile getiren Funda Erbey, "Buradaki içki satışı yapan yerden şikayetçiyiz. İçki dükkânı sabahlara kadar açık. Cadde ve sokaklara alemciler geliyor, her türlü kötülüğü yapıyorlar. Gece saat 2'de davullar çalıyor, araç içerisinde müzik sesi son seviyede. Neredeyse 2 günde bir 155'i arıyoruz, ekip geliyor, iki kelime konuşup gidiyor. Her gece aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Çok rahatsız oluyoruz, buna bir çözüm getirilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz Kaplan

"Silah sıkmaları neticesinde çevremizdeki insanlara zarar gelmesinden korkuyoruz"

Belirtilen asayiş sorunlarının yanı sıra gece geç saatlere kadar bulvarda yapılan motor yarışı seslerinden dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını dile getiren Yılmaz Kaplan ise şunları söyledi:

"Özellikle akşam saatlerinde bulvar boyunca yolun iki tarafında araçlar park ediyor. Kaldırımlara masa-sandalye bırakılıyor. Alkol alınıyor, belli bir süre sonra davul-zurna çalmaya başlıyor, yüksek sesle müzik dinliyorlar. Araçlar yarış yapıyor, motor sesleri gece 1-2'lere kadar devam ediyor. Sadece alkol değil, gözlemlediğimiz kadarıyla uyuşturucu kullanımı da var. Alem yapıyorlar, uygunsuz görüntüler oluyor."

Kaplan, "Bizler için en büyük tehlike ve sıkıntı belli bir saatten sonra silah sıkmalarıdır. Silah sıkmaları neticesinde çevremizdeki insanlara zarar gelmesinden korkuyoruz. Yalnız veya çocuklarımızla kaldırımlarda yürüyemiyoruz. Hayati tehlike olduğundan yetkililerden tedbir almalarını istiyoruz. Normalde saat 22.00'den sonra alkol satışının olmaması gerekirken gece 1-2'lere kadar satışı yapılıyor. Ondan dolayı da sıkıntı var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler