İp inceldi! Bir gecede çökebilir!

İngiliz Telgraph gazetesinde yer alan bir analize göre, Gazze'de 6 esirin cesedinin bulunması, İsrail'in koalisyon hükümetini devirebilir.

Ekleme: 02.09.2024 13:55:07 / Güncelleme: 02.09.2024 13:55:44 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-     Telegraph'a göre Netanyahu'nun yürüdüğü siyasi ip korkunç derecede ince ve şimdiye kadar aşırı sağa tutunarak ayakta kaldı. Netnayhu ile arasının uzun süredir açık olduğu bilinen Savunma Bakanı Gallant istifa ederse veya talep edildiği gibi protestolar artarak devam ederse hükümet bir gecede çökebilir.

Gazze Şeridi'ndeki esirlerden 6'sının cesedine ulaşıldığının açıklanması üzerine, ateşkes ve esir takası anlaşmasını sabote etmekle eleştirilen Netanyahu ve hükümetine karşı protestolar başladı.

Gösterilerin merkezi, başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığının bulunduğu Menachem Begin ve Kaplan caddeleri oldu. Gösteriyi organize eden gruplar, Tel Aviv'deki protestolara yaklaşık 300 bin kişinin katıldığını, genelde  ise gösterilere katılımın 500 bini aştığını belirtti.

Ateşkes ve takas anlaşması isteyen rehine yakınlarının talebiyle bu sabah genel grev başladı. En büyük işçi sendikası Hisdatrut ve Tel Aviv belediyesi greve katılıyor. Havaalanlarından hastanelere birçok kurumda hizmet durdu. 

Etiketler: