Senegal Başbakanı işgal rejiminin izole ve boykot edilmesi çağrısında bulundu

Senegal'in başkenti Dakar'da Filistin'e destek mitinginde konuşan Başbakan Ousmane Sonko, İslam ülkelerini işgal rejimini boykot etmeye ve onu tecrit etme yönündeki baskıları artırmaya çağırdı.

Ekleme: 01.09.2024 15:05:15 / Güncelleme: 01.09.2024 15:07:59 / Dünya
Destek için 

İşgalin rejimin, Gazze'ye yönelik saldırılarının yeniden başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ilk kez Senegalli üst düzey bir yetkili, başkent Dakar'da Filistin yanlısı bir gösteriye katıldı.

Miting sırasında göstericiler tarafından atılan sloganlar arasında "israile boykot", "Gazze'ye özgürlük", "Netanyahu suçludur", "Batı suç ortağıdır" ve "BM suç ortağıdır" yer aldı.

Senegal Başbakanı Ousmane Sonko mitingde yaptığı konuşmada, işgalci siyonist Netenyahu'yu, "adaletin karşısına çıkmaktan kaçınmak için binlerce cesedi ayakları altında ezmeyi tercih eden bir kişi" olarak nitelendirdi.

Sonko, Filistin'e destek olmak için İslam ülkeleri arasında daha fazla dayanışma çağrısında bulunarak, "Bu adaletsizliği kınayan herkesi bir araya getirmeli, israili tecrit edecek bir siyasi çözüm için çalışmalıyız." dedi.

"Batılı bazı ülkeler tarafından onaylanan, desteklenen bu insanlık vahşetine son verilmesi" gerektiğini belirten Sonko, "Sadece kınamak yeterli değil; Senegal daha somut adımlar atmaya hazır." diye konuştu.

Sonko, "israile karşı ekonomik, politik ve diplomatik yaptırımlar uygulanmalı. İtidal çağrıları artık yeterli değil; Filistinli kardeşlerimizi desteklemek için daha fazlasını yapmalıyız" diyerek halkını ve dünya kamuyonunu bu kampanyaya katılmaya davet etti. (İLKHA)