Japonya'daki tayfunda ölü sayısı 6'ya yükseldi

Japonya'yı etkisi altına alan Şanşan Tayfunu'nda ölü sayısı 6'ya yükseldi.

Ekleme: 31.08.2024 12:30:05 / Güncelleme: 31.08.2024 12:32:37 / Dünya
Destek için 

Şanşan Tayfun'un etkisiyle ülke genelinde yağış ve rüzgar yoğunlaştı, şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi yaralandı, 1 kişi ise kayıp.

NHK'nin çeşitli yayın istasyonlarından derlediği bilgilere göre, Aichi Eyaleti, Gamagori Şehrinde meydana gelen toprak kaymasında 30'lu ila 70'li yaşlarında 3 kişi öldü, iki kişi de yaralandı.

Ayrıca Tokushima eyaleti, Kamiita-cho'da ikinci kattaki bir evin çatısı çöktü ve 80'li yaşlarındaki bir adam ezilerek öldü.

Fukuoka eyaleti, Chikujo kasabasında, 80'li yaşlarındaki bir adam nehri kontrol etmeye gittikten sonra kayboldu ve cesedi daha sonra nehrin aşağısında bulundu.

Saga eyaleti Kashima şehrinde, şehirde yaşayan 80'li yaşlarındaki bir adam, bir tapınağa yaklaşırken baygın halde yatarken bulundu ve daha sonra öldüğü doğrulandı.

Miyazaki şehrinde şiddetli rüzgar nedeniyle Kyushu'da toplam 113 kişi yaralandı.

Tayfun nedeniyle Yamaguchi ve Kanagawa vilayetlerinde çok sayıda kişi yaralanırken, ülke genelinde oluşan tayfunda toplam 126 kişi de yaralandı.

Ayrıca Kagoshima Şehrinde küçük bir teknede bulunan 60 yaşlarındaki bir adam denize düştü ve kayboldu.

Son verilere göre tayfun, Wakayama Eyaleti kıyılarının güneyinde, Pasifik Okyanusu üzerinde bulunuyor. Geçtiği bölgelerde rüzgar hızı 18-25 m/s'ye ulaşıyor.

Tahmincilere göre önümüzdeki 24 saat içinde dönüp Honshu adası boyunca kuzeye doğru ilerleyebilir. (İLKHA)