Siyonist rejim Batı Şeria'daki saldırılarını sürdürüyor

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzeydoğusundaki Tubas şehri ve Kuzey Ürdün Vadisi Valisi Ahmed El-Asaad, siyonist işgalcilerin bölgedeki saldırılarını sürdüğünü belirtti.

Ekleme: 30.08.2024 12:25:04 / Güncelleme: 30.08.2024 12:37:48 / Güncel
Destek için 

"Tubas'ta ve işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzey bölgelerinde yaşananların işgal ordusunun silahsız halka karşı işlediği büyük bir katliam olduğunu" belirten El-Asaad, "Tubas vilayeti üzerindeki kuşatma hala devam ediyor." dedi.

Askeri kontrol noktalarının kapatılmasının yanı sıra işgal güçlerinin ve askeri uçakların havadaki varlığını sürdürdüğünü ifade eden El-Asaad, "İşgalcilerin, iki Filistinlinin şehit olmasına ve diğerlerinin yaralanmasına yol açan bir saldırının ardından El- Farâ kampını Tubas şehrinden izole ettiğine dikkat çekti.

Kamptaki kanalizasyon şebekelerinin ve altyapının buldozerlerle tahrip edildiğini söyleyen Tubas Valisi, işgalin hayatın her alanını etkilediğini de sözlerine ekledi.

İşgalcilerin ambulansları engellediğini ve sağlık personeline saldırdığını belirten Al-Asaad, şehitlerin naaşlarının devlet hastanesine getirilmesinin engellemesi üzerine yetkililerin acil sağlık planı geliştirdiğine dikkat çekti.

Filistinli tıbbi kaynaklar, işgal ordusunun ve Tubas bölgelerini hedef alan saldırıların başlangıcından bu yana 17 kişinin şehit olduğunu, 22 kişinin de yaralandığını bildirdi. (İLKHA)