Antalya Büyükşehir Belediyesinin su zammına HÜDA PAR'dan tepki

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu yüksek su zammına yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Ekleme: 28.08.2024 15:35:19 / Güncelleme: 28.08.2024 15:39:05 / Güncel / Antalya Haberleri
Destek için 

Durmaz yaptığı açıklamada, vatandaşların tepki gösterdiği yüzde 446’lık içme suyu zammının derhal geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

Suya yapılan fahiş zammın vatandaşı ciddi anlamda zora sokacağını belirten Durmaz, "Antalya Büyükşehir Belediyesinin içme suyuna yapmış olduğu zam ile ilgili vatandaşlarımızdan ciddi tepkiler geldi. Bu konuda bizler de araştırmalarımızı yaptık ve konuyla ilgili atılması gereken adımların olduğunu düşündük. Yapılan zam yüzde 446. Gerçekten fahiş bir zam. Daha önce 1,83 olan suyun birim fiyatı şu anda 10 TL olarak faturalandırılıyor. Evlere faturalar bin, 2 bin, 3 bin TL olarak geliyor. Ekonomik dar boğazın olduğu bu dönemde su faturalarının bu kadar yüksek faturalandırılması vatandaşları ciddi bir şekilde sıkıntıya sokuyor." şeklinde konuştu.

Yapılan su zammı geri çekilmeli

Belediye yetkililerine çağrıda bulunan Durmaz, "Buradan Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyor ve çağrıda bulunuyoruz: Bu yapılan su zammının derhal geri çekilmesi gerekmektedir. Çünkü insanlar bu konuda mağdur olmuşlar. Seçimden önce Antalya Türkiye'nin en ucuz suyunu kullanıyor şeklinde propaganda yapanlar, bugün bu fahiş zamlı yaptılar. İnsanlar her şeyi görüyor, vatandaşlarımız bu yapılan zamların farkında ve tepkilerini sokaklarda dile getiriyorlar. Bu vesile ile biz de bu zammın mutlak surette geri çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu çağrımızı da iğneliyoruz. İnşallah bu çağrımıza icabet edilir ve yapılan bu zam geri alınır." dedi.

HÜDA PAR’ın milletin sorunlarıyla ilgilenmeye devam edeceğini dile getiren Durmaz, son olarak şunları söyledi:

"Bizler HÜDA PAR olarak milletin ve memleketin hizmetini merkeze alan bir hareket olarak bugün ve bundan sonrası için de vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmeye, vatandaşlarımız için atılması gereken hangi adım varsa atmaya, vatandaşlarımızın bize iletmiş olduğu soruları da kamuoyuna iletmeye ve kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz." (İLKHA)