Cezayir, santrallerin çalışmasını sağlamak için Lübnan'a 30 bin ton yakıt bağışladı

Cezayir petrol ve gaz şirketi Sonatrach, yakıt sevkiyatının, krizin aşılmasına yardımcı olmak amacıyla enerji sektöründe Lübnan'ı desteklemeyi amaçladığını kaydetti.

Ekleme: 28.08.2024 01:15:08 / Güncelleme: 28.08.2024 06:46:14 / Dünya
Destek için 

Cezayir devlet petrol ve gaz şirketi Sonatrach'ın "Ain Akar" gemisi, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'nun talimatıyla Lübnan'da enerji santrallerinin çalışmasını sağlamak için Trablus limanına 30 bin ton dizel yakıt teslim etti..

Cezayir radyosunun haberine göre daha önce Sonatrach, yakıt sevkiyatının "Lübnan'ın şu anda yaşadığı krizin üstesinden gelmesine yardımcı olarak enerji sektöründe desteklenmesini" amaçladığını bildirdi.

17 Ağustos'ta termik santraldeki yakıt yetersizliği nedeniyle Lübnan'ın elektriksiz kaldı. Lübnan'da elektrik üretimi ve dağıtımı konusunda uzmanlaşmış en büyük devlet kuruluşu lectricit du Liban, yakıt eksikliği nedeniyle çalışmalarını askıya aldı.

Lectricit du Liban, bunun sonucunda "Lübnan genelinde elektrik akışının durduğunu ve uluslararası havaalanı, liman, su pompaları ve kanalizasyon sistemi gibi ülkenin ana altyapı tesislerinin de enerjisinin kesildiğini" açıkladı. Şirket, "başarısız olan tüm enerji santrallerinin, kendisine sunulacak yakıt miktarıyla orantılı olarak yeniden çalıştırılacağına" ve ardından "elektrik arzını kademeli olarak yeniden sağlayacağına" söz verdi.

lectricit du Liban, Lübnan'daki elektrik üretimi, iletimi ve dağıtımının yüzde 90'ını kontrol ediyor. Tam olarak bir yıl önce yine ülke elektrikten mahrum kalmıştı. Şirketin Deir Ammar ve Ez-Zahrani'deki termik santralleri, operatörleri Primesouth'a olan borçlarının ödenmemesi nedeniyle türbinlerini durdurmuştu. (İLKHA)