Deyr Balah Belediyesi: İşgalin yerinden etmeleri nedeniyle 25 barınma merkezi ve 4 kuyu hizmet dışı kaldı

Gazze Şeridi'ndeki Deyr El Balah Belediyesi, işgalcilerin kentte yeni mahalleleri 72 saat içinde boşaltmasının ardından 25 barınma merkezi ve çok sayıda su tesisinin hizmet dışı kaldığını duyurdu.

Ekleme: 26.08.2024 11:50:04 / Güncelleme: 26.08.2024 11:50:47 / Dünya
Destek için 

Belediye bugün yaptığı açıklamada, "250 bin vatandaşın 72 saat içinde kısa sürede yerinden edilmesinin ardından 25 barınma merkezi hizmet dışı kaldı." dedi.

İşgalin tahliye kararının, güney Gazze Şeridi'nde halen faaliyet gösteren tek devlet hastanesinin boşaltılmasına yol açtığını belirten Belediye,  4 yeni su kuyusunun daha hizmet dışı kaldığını aktardı. Belediye, böylece kentte hizmet dışı kalan su kuyusu sayısının 14'e çıktığını ifade ederek bu durumun su krizini daha da arttıracağına dikkat çekti.

Belediye, bölge halkına yardım hizmeti veren çok sayıda uluslararası yardım kuruluşunun ayrılmasından üzüntü duyduklarını ifade ederek Refah Kapısı'nın yaklaşık dört aydır kapalı olması nedeniyle vatandaşların gıda krizinin daha da derinleştiğine işaret etti.

Deyr El Balah Belediyesi, uluslararası topluma, belediyelere, hastanelere ve yardım dernekleri dahil olmak üzere insani alanda çalışan ekiplere seslenerek Gazzelilere gerekli hizmeti sunma konusunda insani görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

İşgal ordusunun dün akşam saatlerinde Dey El Balah'ın kuzeydoğusundaki yeni mahalleler ile Selahaddin Caddesi'nin batısındaki bazı mahalleleri boşaltma kararı alması yeni felaketleri de beraberinde getirmişti.  (İLKHA)