Rusya'dan ABD'ye 'Kursk' suçlaması!

Rusya’nın ABD Büyükelçisi Antonov, Ukrayna’nın Kursk harekâtıyla ilgili Washington yönetiminin önceden bilgisi olduğunu belirterek, “ABD parmağını şıklatsa Ukrayna geri çekilir” dedi.

Ekleme: 25.08.2024 23:05:05 / Güncelleme: 25.08.2024 23:15:05 / Dünya
Destek için 

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Rusya lideri Vladimir Putin’in “Kursk saldırısına yanıt planının” hazır olduğunu belirtti.

Ukrayna ordusunun 6 Ağustos’ta Rusya’nın Kursk bölgesine başlattığı kara harekâtını Washington’ın önceden bildiğini savunan Antonov, “Eğer Amerikalılar Kursk’ta yaşananlardan memnun olmasaydı, sadece bir parmak şıklatması yeterli olurdu ve Kiev bu tür eylemleri derhal durdururdu” ifadelerine yer verdi.

Çok sayıda ABD’li ve Batılı askeri uzmanın Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’ye danışmanlık yaptığı yönünde iddialar bulunduğunu söyleyen Antonov, “Washington’un onayı olmadan Kiev’de hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğine inandığını” söyledi.

Antonov, ayrıca Vladimir Putin’in Kursk bölgesinde devam eden saldırılara “bir yanıt formüle ettiğini” ve Rusya’ya saldırıdan sorumlu olanların “cezalandırılacağını” söyledi.

Antonov’un bu sözlerini yorumlayan askeri analistler, Rusya’nın bölgeye taktik nükleer bomba atma seçeneğini değerlendirebileceğini kaydetti. (İLKHA)