Saldırıda geri sayım! Uyarılara karşı teyakkuzda olun mesajı!

İşgal rejiminin Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması için Kahire'de devam eden dolaylı müzakerelere işaret ederek, "kritik bir haftanın eşiğinde olduklarını" söyledi.

Ekleme: 25.08.2024 01:46:22 / Güncelleme: 25.08.2024 01:46:50 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-     İşgal rejiminin  Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması için Kahire'de devam eden dolaylı müzakerelere işaret ederek, "kritik bir haftanın eşiğinde olduklarını" söyledi.

Hagari, düzenlediği basın toplantısında, "Kahire'de devam eden müzakerelerin ortasında Gazze'deki çatışma ve kuzey sınırında kritik bir haftanın eşiğindeyiz. Hazırlığımız savunma ve saldırıda en üst seviyede." dedi.

Ordu Sözcüsü, halkın uyarılara karşı teyakkuz halinde olmasını talep ederek, ordunun "kamuoyunu her gelişmeyle ilgili sürekli bilgilendireceğini" belirtti.

Öte yandan İsrail resmi televizyonu KAN'a konuşan siyonist  üst düzey yetkililer, Lübnan Hizbullahı'nın iki numaralı adamı niteliğindeki Fuad Şükür'ün 30 Temmuz'da hava saldırısıyla İsrail tarafından şehit edilmesine  karşı yapacağı misillemenin "yakın olduğunu" değerlendirdiklerini kaydetti.

Hizbullah'ın İsrail'e vereceği karşılıktan vazgeçmediğini vurgulayan yetkililer, Hizbullah'ın saldırısının "her an gerçekleşebileceğini" aktardı.

Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin liderlik ettiği güvenlik teşkilatının, haftalar boyunca değerlendirmeler yaptığını ve ABD'nin bölgeye kaydırdığı iki savaş uçak gemisi ve güçleriyle teyakkuz halinde olduğunu ifade etti.

Etiketler: