Uganda'da maymun çiçeği vakaları 4'e yükseldi!

Uganda Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Başkanı Henry Mwebesa, her iki hastanın da Entebbe'deki bir hastanede karantinaya alındığını kaydetti.

Ekleme: 24.08.2024 18:38:55 / Güncelleme: 24.08.2024 18:38:55 / Dünya
Destek için 

Ahmet Tali

Mwebesa, yaptığı açıklamada ülkede iki maymun çiçeği vakasını daha teyit ederek tespit edilen vaka sayısını dörde çıkardı.

Uganda Sağlık Bakanlığı, salgını ilk kez 24 Temmuz'da, Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın bir hastanede iki hastadan alınan numunelerin laboratuvar testlerinde mpox virüsü açısından pozitif test edildiğinde bildirdi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Ainebyuna, son iki vakanın bu hafta doğrulandığını belirterek, hastalardan birinin kamyon şoförü olduğunu da sözlerine ekledi. Her iki hastanın da Entebbe'deki bir hastanede karantina altına alındığı bildirildi.

Daha önce, DSÖ başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Afrika'daki maymun çiçeği salgınını uluslararası öneme sahip epidemiyolojik bir halk sağlığı acil durumu olarak ilan etmişti. Yalnızca Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde şüpheli maymun çiçeği vakalarının sayısı şu anda 15 bini aştı ve 537 ölüm kaydedildi.

Kenya, Ruanda, Uganda, Nijerya, Nijer ve Güney Afrika'da da aynı hastalıktan vakalar bildirildi.

Mpox (maymun çiçeği), öncelikle orta ve batı Afrika'nın tropik ormanların yakınındaki uzak bölgelerinde ortaya çıkan viral bir hastalıktır. Bu hastalığın bir hayvandan insana bulaştığı ilk vaka 1970 yılında Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kaydedildi.

Etiketler: