HAMAS: İşgalin, "güvenli bölge" iddiaları tamamen yalan!

HAMAS, işgalcilerin Gazze Şeridi'nde güvenli bölgelerin varlığına dair iddialarının tamamen yalan ve yanlış bilgi olduğunu; binlerce kişinin "güvenli bölge" ilan edilen yerlerde şehit edildiğini vurguladı.

Ekleme: 24.08.2024 18:28:32 / Güncelleme: 24.08.2024 18:28:32 / Dünya
Destek için 

Fatih Sivi

İslami direniş hareketi HAMAS yaptığı açıklamada, terörist işgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden ve güneyinden yüz binlerce yerinden edilmiş insanla dolup taşan El Megazi kampı, El Masdar köyü ve Deyr El Balah şehrinin geniş bölgeleri başta olmak üzere merkezi şehirlerdeki bölgelerde kalan Gazzelilerin acımasız bombardıman, yıldırma ve katliamların ağırlığı altında yerinden edilmesine yönelik  yeni boşaltma emirleri verdiğini hatırlattı.

Hareket, söz konusu yeni boşaltma emirlerinin, Gazze Şeridi'nde halkın acılarını derinleştirmeye çalışan siyonist aşırılık yanlısı hükümetin politikası ile ABD'nin siyasi ve askeri kamuflesi altında gerçekleştirilen geçmiş soykırım ve etnik temizlik suçunun kapsamına girdiğini vurguladı.

İşgalcilerin, Gazze Şeridi'nde güvenli bölgelerin varlığına dair iddialarının tamamen yalan ve yanlış bilgi olduğunu vurgulayan HAMAS, çünkü gerçekte sözde güvenli olarak sınıflandırılan sığınak, okul, kurum ve çadır kentlerin bombalanarak binlerce kişinin şehit edildiğini kaydetti.

Hareket, dünyanın gözleri önünde devam eden bu faşist uygulamaların, uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletler'in ve kurumlarının Gazze Şeridi'ndeki masum sivillere koruma sağlamak ve siyonist savaş suçlularını onlara karşı uluslararası ve insancıl hukuku açıkça ihlal ettikleri için sorumlu tutmak için çok çalışmasını gerektirdiğini vurguladı.