İşgal askerlerinin Gazze'de Kur'an-ı Kerim'i yakmasına HAMAS'tan tepki

İslami direniş hareketi HAMAS, işgal askerlerinin Gazze Şeridi'ndeki bir camide Kur'an-ı Kerim'i yakıp camiye saygısızlık yapmasının, işgal rejiminin faşist uygulamalarının kanıtı olduğunu vurguladı.

Ekleme: 24.08.2024 17:20:05 / Güncelleme: 24.08.2024 17:52:25 / Dünya
Destek için 

HAMAS, yaptığı açıklamada, siyonist askerlerin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beni Salih Camii'ne saldırarak Kur'an-ı Kerim nüshalarını yaktığını, camiye saygısızlık ettiğini, camileri hedef alıp tahrip ettiğine dikkat çekti.

HAMAS, bu yapılanların aşırılık yanlısı siyonist oluşumun doğasının, nefret ve canilikle dolu askerlerinin, ümmetin kimliği ve mukaddesatıyla ilgili her şeye karşı faşist davranışlarının bir göstergesi olduğunu bildirdi.

Hareket, işgal askerlerinin işledikleri suçları belgelemesinin ve bunu sosyal medyada yayınlamasının, Nazi işgal hükümetinin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına ve Gazze'deki yaşamın tüm yönlerine karşı yürüttüğü acımasız soykırım savaşının devamı niteliğinde yürüttüğü sistematik bir suç politikasını açıkça gösterdiğine dikkat çekti.

HAMAS, ümmetin tüm halklarına, İslam ülkelerinin hükümetlerine, Arap ve İslami örgütlere ve dünyanın özgür insanlarına, faşist Siyonist davranışa karşı öfkelerini ve kınamalarını ifade etmeleri çağrısında bulundu.

Hareket ayrıca Filistin'deki İslami ve Hıristiyan kutsallarını savunmak için harekete geçilmesi, Gazze Şeridi'ndeki halka karşı soykırımın durdurulması ve başta mübarek Mescid-i Aksa olmak üzere topraklarını ve mukaddes mekanlarını savunmak için katliam ve terör makinesiyle karşı karşıya olan Filistinlilerin kararlılığı ve yiğit direnişi için her türlü destek ve yardımın yönlendirilmesi gerektiğini kaydetti. (İLKHA)