Özrü kabahatinden büyük! Hamas'a "terör örgütü" dememiş(!)

Her fırsatta Hamas'ı "terör örgütü" olarak ilan eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün yaptığı açıklamada "Hamas'a terör örgütü demedim, terör eylemleri yapıyor dedim" diyerek Hamas'ın işgalcilere karşı göstermiş olduğu direnişi" terör eylemi olarak lanse etti.

Ekleme: 24.08.2024 14:24:40 / Güncelleme: 24.08.2024 14:25:53 / Güncel
Destek için 

Mehmet Aydın

Bebek katilleri ile mücadele eden Hamas'ı "terör örgütü" olarak itham eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün yine ağız değiştirdi.

Daha önceki sözlerini inkar eden Özel, Hamas’a "terör örgütü" demediğini iddia etti.

Özgür Özel’in Hamas söylemleri tarih tarih şöyle sıralandı:

26 Ekim 2023: “Tayyip Erdoğan tarafından Hamas’ın bir terör örgütü kabul edilmemesini tamamen reddediyoruz. Türkiye açısından da son derece utanç verici yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Hamas bir terör örgütüdür.”

27 Şubat 2024: “Hamas’ın yaptığı terörist saldırılardan sonra, İsrail’in verdiği orantısız cevap, İsrail de çocukları öldürmektedir.”

13 Mart 2024: “Hamas’a terör örgütü diyor... Hamas’a terör örgütü diyor muyum demiyor muyum ben bilirim. Bugüne kadar Hamas'a terör örgütü demedim ama yaptığı terörist saldırıları kınadım.”

29 Haziran 2024: “Hamas gecenin bir yarısı yok balonlarla, zeplinlerle balonlarla, zeplinlerle suçsuz günahsız insanların üzerine bomba yağdırdı. Bu meselenin orada başladığını görmek lazım. Bunu söyleyince ‘vay efendim sen Hamas’a terör örgütü diyorsun...’ Yaptığı terör eylemi kardeşim!”

23 Ağustos 2024: “Ben terör örgütü demedim. CHP Genel Başkanı olarak Hamas’a terör örgütü demedim. Terör eylemleri yapıyor dedim. Hamas’ın yaptıkları terör eylemi.”

 

Etiketler: