Gazze'de belediye açıkladı: İki günde 100 bin Filistinli yerinden edildi

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah Belediyesi, siyonist rejiminbölgenin tahliye edilmesi yönündeki tehditleri ve bombalamaları sonucunda son 2 günde yaklaşık 100 bin Filistinlinin yerlerinden edildiğini duyurdu.

Ekleme: 24.08.2024 13:01:08 / Güncelleme: 24.08.2024 13:01:08 / Dünya
Destek için 

Deyr el-Belah Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamayla konuya ilişkin bilgi verdi.

Açıklamada, siyonist rejimin tahliye yönündeki talep ve tehditleri ile bombalamaları nedeniyle son iki günde 100 bin Filistinlinin, şehrin doğusundan yerinden edildiği ve 20 barınma merkezinin de hizmet dışı kaldığı belirtildi.

Siyonist rejim, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana sık sık yaptığı tahliye tehditleri kapsamında Gazze'deki Filistinlileri sürekli bir yerden başka bir yere taşınmaya zorluyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre siyonist rejim, 1 Temmuz ile 21 Ağustos arasında 16 "tahliye emri" çıkardı ve 1-16 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 213 bin Filistinliyi zorla yerinden etti.

BM verilerine göre Gazze Şeridi'ndeki her 10 kişiden 9'u işgal saldırıları nedeniyle yerinden edildi.

BM'nin verileri aynı zamanda Gazze'deki Filistinlilerin çoğunun en az ayda bir kez yer değiştirmek zorunda kaldığını gösteriyor.

Siyonist rejimin saldırılarından kaçan yerinden edilmiş Filistinliler, sığındıkları bölgelerde zor şartlarda ilkel çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Kaynak: AA