Mersin Peygamber Sevdalıları: Mezalime karşı saflarımızı netleştirmek zorundayız

Peygamber Sevdalıları Mersin Derneği tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Gazze'de yaşanan mezalime seyirci kalındıkça alınan her nefesin hesabının çetin olacağına vurgu yapıldı.

Ekleme: 23.08.2024 17:55:04 / Güncelleme: 23.08.2024 18:03:47 / Güncel / Mersin Haberleri
Destek için 

HAMAS'ın, dünyanın çeşitli bölgelerindeki Müslümanları ve insan hakları savunucularını, 23 Ağustos Cuma günü gösteri yapma çağrısında bulunması üzerine Mersin Peygamber Sevdalıları Ulu Camii'de halkın yoğun katılımıyla basın açıklaması düzenledi. 

HAMAS'ın 7 Ekim 2023 tarihinde siyonist işgal rejiminin sistematik katliam, işgal ve zulümlerine karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonu devam ediyor. HAMAS ve İslami Cihad mücahitleri karşısında sahada büyük bir hezimet yaşayan işgal çetesi, Gazze'deki sivil yerleşim alanlarını bombalayarak vahşi katliamlara imza atmaya devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Mersin Derneği, HAMAS'ın çağrısına destek vermek ve yanlarında olduklarını göstermek amacıyla Ulu Camii'de kılınan Cuma namazının ardından basın açıklaması düzenledi.

İsmail Eroğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Abdullah Biçer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması metnini Peygamber Sevdalıları Mersin Derneği adına Murat Solak okudu.

"Direnişe ve dirilişe selam olsun"

Direnişe ve dirilişe selam gönderen Solak, "'Nice az topluluklar, Allah'ın izni ile nice çok topluluklara galip gelmiştir. Allah, sabredenlerle beraberdir.' (Bakara Suresi 219) Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi ve Sultan Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun. Direnişe ve dirilişe selam olsun." dedi.

"Gazze'de yaşanan mezalimi ve soykırımı görmezden gelenlere yazıklar olsun"

siyonist işgal rejiminin soykırıma varan katliamlarına tepki göstermek için bir araya toplandıklarını belirten Solak, "Gazze'de yaşanan mezalimi ve soykırımı görmezden gelenlere yazıklar olsun! siyonist işgal rejimine maddi ve manevi destek sağlayanlara yazıklar olsun! siyonistlerin safında yer alıp ticari, ekonomik ve askeri destek sağlayanlara yazıklar olsun! Mazlumların feryadını işitmeyip zalimlerin safında yer alanlara da yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

"Deve kuşu misali kafanızı kuma gömmekten vazgeçmeyecek misiniz?"

İslam coğrafyalarındaki devlet liderlerine seslenen Solak, "Ey İslam coğrafyalarındaki devlet liderleri! Deve kuşu misali kafanızı kuma gömmekten vazgeçmeyecek misiniz? Dünya halkları adil bir düzene ihtiyaç duymaktadır. Gelişen olaylar bölgede ateş çemberini gittikçe genişletmektedir. Yaşananlar büyük bir değişim ve dönüşümün habercisidir. Her yüzyılda bir, devletlerin stratejileri, bölgesel dengeler, yaşanan savaşlar ve önemli olaylar yeni dönemlerin kapısını aralamaktadır. Gazze'de yaşanan vahşet ve soykırım bizlere büyük dersler vermektedir. Gazze'deki zulme sessiz kalındıkça akıp giden zaman bizim için zarar ve ziyan olacaktır. Gazze'de yaşanan mezalime seyirci kaldığımız müddetçe aldığımız her nefesin hesabı çetin ve geleceğimiz karanlık olacaktır. siyonist mezalime karşı saflarımızı netleştirmek zorundayız. Ya zalimin yanında zilletle köle olmayı ya da mazlumun yanında izzetle özgür olmayı tercih edeceğiz. Devlet liderleri başta olmak üzere uluslararası aktörler ve halklar, siyonist işgale karşı izzet, şeref ve cesaretle mücadele etmekle mükelleftir. Sorumluluklarımızı yerine getirmemenin bedeli elbette ağır olacaktır. İstikbal ve istiklalimiz için siyonist zulme dur demek ile zillet, kölelik ve korkaklığı tercihe sıkışmış bulunmaktayız. Üçüncü bir yol yok. Bu meselede tarafsız kalan bertaraf olur. Halklar olarak kararlıyız, bu zulüm bitecek. Safımız net, duruşumuz diktir. Devletleri, halklar gibi cesur olmaya davet ediyoruz." dedi.

"ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin yenilmezlik algısı bir avuç mücahit tarafından kırılmıştır"

Solak, "10 aydır, siyonistlerin, ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin yenilmezlik algısı bir avuç mücahit tarafından kırılmıştır. Orantısız güç kullanılan Gazze soykırımında siviller hedef alınmıştır. Direnişçilere karşı büyük bir acziyet içine giren; ABD, Avrupa ülkeleri ve siyonist işgal rejimi can çekişmektedir. Bir avuç kahraman mücahidin direnişi bizlere bunun müjdesini vermektedir." ifadelerini kullandı.

"Dünya halkları Gazze'nin destansı mücadelesinin yanında durmuştur"

Gazze'de yaşanan soykırımın 3. Dünya Savaşı'nı aratmayacak nitelikte olduğunu dile getiren Solak, "Gazze'de yaşanan soykırım 3. Dünya Savaşı'nı aratmayacak nitelikteki 10 ayını geride bırakmış, vahşet aralıksız devam etmektedir. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda kullanılmayan silahlar Gazze'de kullanılmış ve hâlâ kullanılmaktadır. Bir avuç kahraman mücahit, siyonistlerin şahsında ABD'ye Avrupa ülkelerine ve dünya istikbarına karşı savaşmaktadır. Tam 10 aydır devam eden siyonist şer ittifakının soykırım savaşında, dünya halkları Gazze'nin destansı mücadelesinin yanında durmuştur. Halklar Gazze'ye her türlü desteği sağlamakta, siyonist ürünleri boykot etmekte, Gazze'ye yardım göndermektedir. Meydanları dolduran ümmet ve halklar devletlerini harekete geçirme konusunda üzerlerine düşeni yapmaya devam etmektedir." dedi.

"Masumun feryadından hepimiz sorumluyuz"

Solak, "Gazze'de yaşanan mezalim, bir dönemin kapanmasına, başka bir dönemin açılmasına kapı aralamıştır. Gazze'de canı yanan, evi yıkılan, yetim ve öksüz bırakılan her masumun feryadından hepimiz sorumluyuz." şeklinde konuştu.

"Gazze'de cahiliye adetlerini yerle bir edecek büyük bir vaka yaşanmaktadır"

İslam coğrafyasındaki ayrılıkları yerle bir edecek büyük bir vakanın Gazze'de yaşandığını belirten Solak, "İslam coğrafyasındaki fitne, fesat, ayrılık, tekfircilik, mezhepçilik, ırkçılık, cahiliye adetlerini yerle bir edecek büyük bir vaka yaşanmaktadır. Bu vaka Gazze'dir, Kudüs'tür, Filistin'in her bir karış toprağıdır, mazlumların feryadıdır. Bu vaka ittifak, vahdet ve ittihat için somut adımların atılmasını zorunlu kılmıştır." dedi.

"Alınan mahkeme kararlarının hiçbir yaptırım gücü yoktur"

Uluslararası Adalet Divanı'nın fonksiyonunun Birleşmiş Milletlerin fonksiyonundan hiçbir farkının kalmadığını belirten Solak, "Uluslararası Adalet Divanı'nın almış olduğu mahkeme kararlarının hiçbir yaptırım gücü yoktur. Mahkemece, siyonist çetenin elebaşları, tetikçileri ve katil sürüsü işgalci sözde ordusuna gerekli cezalar verilmişse de karşılık bulmamıştır." dedi.

"siyonist şer ittifakının dünya düzenini değiştirecek cesur adımlar atılmalıdır"

Solak, "Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri yaşanan Gazze soykırımından ders ve ibretler çıkarıp kendine gelmelidir. Aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp bölgesel ittifaklar kurmalıdır. siyonist şer ittifakının dünya düzenini değiştirecek cesur adımlar atılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Bütün halkları daha güçlü şekilde meydanlara inmeye davet ediyoruz"

Bütün halkları daha güçlü şekilde meydanlara inmeye davet eden Solak, "Mescid-i Aksa'nın 21 Ağustos 1969'da siyonist çapulcular tarafından kundaklanarak yakılmasının üzerinden tam 55 yıl geçti. siyonistlerin bu alçak saldırısını bir kez daha lanetliyoruz. Bu vesileyle bütün halkları daha güçlü şekilde meydanlara inmeye davet ediyoruz." dedi.

Hud Suresi 113. ayeti okuyan Solak, "'Sakın zalimlere meyletmeyin; yoksa onları saracak ateş size de dokunur' Dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden şu taleplerde bulunuyoruz;

-siyonist işgal rejimine destek sağlayan ürünleri boykot etmeye devam ediniz.

-Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçiniz.

-Filistin Devleti'nin tanınması ve Gazze'de soykırımın durdurulması için çaba sarf eden devletlerin ve uluslararası alanda bu yönde başlatılan tüm girişimlere destek veriyoruz.

-HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartlarına destek veriniz.

-Uluslararası kararlar neticesinde, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması, işgalcilerin Gazze'den çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar edilmesi, insani yardımların ulaştırılmasına yönelik söz konusu kararların pratikte yerine getirilmesi için siyonist şer ittifakına karşı baskı yapılmasını talep ediyoruz.

-siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz.

Bu taleplerimizi, burada bulunan değerli kardeşlerimiz, yakınlarına, akrabalarına, hemşerilerine ve tüm dünyaya duyurmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, Ferhat Pınar tarafından yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler