Son dakika! Blinken'dan Netanyahu'ya net mesaj: Kabul etmeyeceğiz!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Netanyahu'ya gönderdiği mesajda, "Gazze'nin uzun vadeli işgalini kabul etmeyeceğiz. Birkaç gün içinde anlaşmaya varılmalı" ifadelerini kullandı.

Ekleme: 21.08.2024 00:30:16 / Güncelleme: 21.08.2024 06:52:18 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-     ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Siyonist rejimin Başbakanı Netanyahu'ya gönderdiği mesajda, "Gazze'nin uzun vadeli işgalini kabul etmeyeceğiz. Birkaç gün içinde anlaşmaya varılmalı" ifadelerini kullandı.

Blinken,  ''Bölgede gerilimin tırmanma riski her geçen gün artıyor.  Hamas'ın ateşkes anlaşmasını kabul edeceğini umuyoruz. Ateşkes anlaşmasını uygulamaya başlamak için tüm tarafların esneklik göstermesi gerekiyor. Şimdi bir ateşkes anlaşması yapmak ve rehineleri Gazze'den kurtarmak istiyoruz. Bölgedeki çatışmaların tırmanmaması için Mısır ve Katar ile birlikte çalışıyoruz. İsrail'in aradaki farkları giderme teklifini kabul ettiğini doğrudan Netanyahu'dan duydum ve Hamas'ın da aynısını yapacağını umuyorum.

Önümüzdeki günlerde Hamas'ı aradaki anlaşmazlıkları giderme önerisini kabul etmeye ikna etmek için mümkün olan her şeyi yapacağız. Hamas boşlukları doldurma önerisini kabul ettiğinde ayrıntıların uygulanması konusunda da anlaşmaya varmamız gerekecek. ABD uzun süredir İsrail'in Gazze'deki uzun vadeli işgalini kabul etmediğini söylüyor.'' ifadelerini kullandı. 

Etiketler: