İstanbul'da Filistinlilere suikast: Romanya'da yakalandılar

İstanbul Kağıthane'de Filistinli iş insanlarına suikastten sonra yurt dışına kaçan 3 kişi Romanya'da yakalandı.

Ekleme: 20.08.2024 19:36:29 / Güncelleme: 20.08.2024 19:45:40 / Güncel
Destek için 

HAMZA DURMAZ-    İstanbul Kağıthane'de Filistinli iş insanlarına suikasten sonra dün gece yurt dışına kaçtıkları açıklanan 3 zanlı Romanya'da yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, zanlıların İnterpol ile yapılan işbirliği ve takip sonucunda Romanya'da yakalanarak Türkiye'ye getirileceği belirtildi.

Saldırı, 18 Ağustos Pazar saat 22.30 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokak’ta meydana geldi.

İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen bir kişi, içerisinde Filistinli iş insanı Abdulkadir Anas, arkadaşı F.M. ve koruması E.K.’nin bulunduğu park halindeki 34 FDN 313 plakalı otomobile susturucu takılmış silahla saldırıda bulundu.

Saldırıda şoför koltuğunda oturan Filistinli iş insanı Abdulkadir Anas (30) olay yerinde hayatını kaybederken, Filistin uyruklu F.M. ve Anas’ın koruması E.K. yaralandı.

Filistinli iş insanına silahlı saldırıyı gerçekleştiren şüpheli olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri ise yaralı F.M. ve E.K.’yi ambulansa alarak müdahalede bulundu.

İlk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan F.M.’nin durumunun ağır olduğu öğrenilirken Abdulkadir Anas’ın koruması E.K’nin ise ayağından yaralandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Filistinli iş insanına yapılan soruşturmada olayda 6 kişinin fail olduğu belirlenirken, faillerden 3'ünün olaydan 2.5 saat sonra Kırklareli'nden yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Emniyet kaynakları çalışmalar kapsamında, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli altı şahsın olayın faili olduğunu belirlediklerini ifade etti.

Euronews'in aktardığına göre faillerin, alacak verecek meselesinden kaynaklı olayı gerçekleştirdikleri ve iki taraf arasında geçmişten gelen bir husumet olduğu aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlendi.

Silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A. isimli şahısların olaydan sonra 19 Ağustos 2024 saat 00.48’de (olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli ilinden yurt dışına kaçtıkları belirlendi.

Devam eden çalışmalarda şüpheli şahısların kaçmasına yardım eden L.E.E., I.A., A.F.M.M. ve P.Y. isimli 4 şahsın yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Etiketler: