Peygamber Sevdalıları: Gazze'deki vahşet hiçbir Müslüman devleti harekete geçirmedi!

Gazze'de 10 ayı aşkın süredir devam eden soykırım karşısında Müslüman devletlerin sessiz kalmasını eleştiren Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu hafta düzenlediği Aksa Tufanına destek basın açıklamasında Mahmud Abbas'ın Meclis'te konuşmasını konu aldı.

Ekleme: 15.08.2024 23:35:04 / Güncelleme: 15.08.2024 23:41:59 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı her hafta olduğu gibi bugün de Kudüs için Diyarbakır meydanlarındaydı.

Aksa Tufanına destek amaçlı Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Yenihal Köprülü kavşağında düzenlenen etkinlikte konuşan HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Mehmet Demir, bir asırdır Filistin'e yönelik saldırıların sebebini ayeti kerime ışığında anlatarak Gazzelilerin tek suçunun Allah'a iman etmiş olmaları olduğunu kaydetti.

Aksa Tufanıyla başlayan insanlık dramını başlıklar halinde özetleyen Demir, "Filistinli kardeşlerimiz insanlık tarihinin en vahşi soykırımı ile karşı karşıya. Fosfor bombalarıyla bombalanıyor, sokaklar kan gölüne çevriliyor. Gazze'deki kardeşlerimiz maalesef temel gıda, su, ilaç, tıbbi gereçler, akaryakıt ve diğer ihtiyaçlara ulaşamıyor. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa bu zulme şahitlik ediyor. Bu insanlık dramına ses çıkarmayan tüm İslami liderler ve tahtlar soykırım ortağıdırlar." dedi.

"Filistin'de ve dünyanın her tarafında Müslümanlar canı pahasına mücadelelerinden vazgeçmeyecektir"

Dünya müstekbirlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarının nedenini Kur'an-ı Kerim'den "Bu inkarcıların inananlara kızmaları; onların sadece göklerin ve yerin hükümranlığı kendisinin bulunan ve övülmeye layık ve güçlü olan Allah'a inanmış olmalarındandı. Allah her şeye şahiddir." Ayetiyle açıklayan Demir, diğer İslam coğrafyalarında yapılan zulüm ve katliamlara değinerek şunları söyledi:

"Hendekler kazınarak Müslümanlar diri diri gömüldü, Aylin bebekler kıya vuruldu, Yasinlerimiz apartmanlardan atıldı ve nazenin vücutları yakılıp zafer zılgıtları atıldı. Bugün israilde çocukları bombalarla gömüyor. Geçmişteki kardeşlerimiz nasıl ki diri diri hendeklere atma pahasına olsa dahi geçmişlerini bir tohum gibi yerlere sererek asla davalarından ve mücadelelerinden vazgeçmediler. Bugünkü Müslümanlarda tıpkı onlar gibi hiçbir zaman davalarından vazgeçmeyecek ve kafire boyun eğmeyecektir. Tek boyun eğdiğimiz yer Rabbimizin huzurudur, ehli küfürde bunu kabul edecektir. Bugün bu mücadele Filistin'de ve dünyanın her tarafında Müslümanlar canı pahasına mücadelelerinden vazgeçmeyecektir."

Demir'in konuşmasının ardından yapılan basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları adına Cengiz Aydın okudu.

Zalim modern haçlı devletlerinin katil sürüsü ve soykırımcı işgal rejimine verdiği sınırsız destek, vahşi siyonistleri bile hayrete düşürdüklerini altını çizen Aydın, "siyonist yahudiler ile evanjelist hristiyanlar el ele vermiş başta Mescid-i Aksa ve Gazze olmak üzere İslam topraklarını işgal etmeye ant içmişler. Cesur ve kahraman olanları hariç tutarak söylüyoruz; Müslümanların başındaki korkak, hain ve satılmış liderlerin onlara verdiği destek de yezide dudak uçuklatacak cinstendir. Buna karşın Müslümanın onuru ve şerefiyle direnmeye çalışan direniş ekseni düşmanın kalbine ve beynine ölümcül korkular salmaktadır. Bu, tüm zamanların eşsiz ve müstesna kahramanlarına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.  

"Yahudiler ve evanjelist hıristiyanlar el ele verip başta Mescid-i Aksa ve Gazze olmak üzere İslam topraklarını işgal etmeye ant içmişler"

Aydın, "Diyorlar ki Ümmet vahşete sessiz kalmaktadır. Hayır! Vallahi ümmet ayakta, teyakkuz ve infial halindedir. Sessiz olanlar; ümmetin başına musallat olmuş korkak, hain, satılmış ve devşirilmiş sözde liderlerdir. Şunu herkes bilsin ki biz, katil siyonist haçlı şer ittifakına karşı direnen ve mazlum Filistin halkına yardım için destek cepheleri açan kardeşlerimizin değerli adımlarını mukaddes biliriz ve başımıza taç ederiz. Bu vesile ile HAMAS lideri Şehid İsmail Heniyye ve Filistin'de katledilen mazlumlarını intikamını alacak operasyonları bekliyor ve talep ediyoruz. Ayrıca direniş ekseninin Kudüs davasına verdiği katkıyı küçümseyenleri de angajmanlarından, iltisaklarından kurtulmalarını, birliğe ve beraberliğe hizmet etmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Lahey Adalet Divanı'nda terörist israil aleyhine açılmış soykırım davasına müdahil olma talebini takdirle karşıladıklarını belirten Aydın, "Diplomatik hareketliliğini ve girişimlerini de halk olarak desteklediğimizi beyan ediyoruz. Ancak halen siyonist rejime Türkiye üzerinden Azerbaycan petrolünün gönderilmesini ve kısmen de olsa ticaretin devam ettirilmesini şiddetle kınıyor ve hükümeti büyük yanlıştan derhal vazgeçmeye davet ediyoruz." dedi.

"Türkiye üzerinden Azerbaycan petrolünün israile gönderilmesini ve kısmen de olsa ticaretin devam ettirilmesini şiddetle kınıyoruz"

"Selahaddin-i Eyyubi ve Abdulhamid Han'ın torunları olarak yetkililere sesleniyoruz: Biz vekâleti yürüttüğünüz devlet idaresini, zalimin karşısında dimdik durmanız için verdik" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Aydın, şunları söyledi:

"Şu net anlaşıldı ki siyonist haçlı şer ittifakı hiçbir tepkiyi takmıyor ve takmayacaktır. Her defasında yüzlerce çocuğu ve kadını camide, hastanede, okulda, çadırda bombalarla parçalıyor. Parçalanmış cesetleri toplayıp torbalarla taşımak sıradanlaştı. Vahşetin hiçbir sınırı Müslüman devletleri harekete geçirmedi. Ancak meydanlara toplanarak siyonistlerin zulümlerine seslerini yükselten sizlerin mutlak iradesinin devletleri harekete geçirmesini umut ediyoruz. O nedenle burada toplanmış aziz ve duyarlı halkımızın şahsında tüm Müslümanlara sesleniyoruz. Bütün enerjinizi devletlerimizi harekete geçirmeye harcayalım. Şundan emin olsunlar ki eğer harekete geçmezlerse biz onlardan beri olacağız ve onları da bu suçun ortağı sayacağız. Umuyoruz ki gayretiniz onları derin gaflet uykusundan uyandıracaktır. Aksi halde gıdasız, susuz, libasız, evsiz, silahsız, sahipsiz Filistin halkının direncinin de bir son noktası vardır ve olacaktır. O zaman da çok ama çok geç kalmış olacağız."

"Şehit İsmail Heniyye'nin cenazesine katılmayan Mahmud Abbas'ın Meclis'te konuşmasının hiçbir kıymeti yoktur"

El Fetih lideri Mahmut Abbas'ın yerine Filistin halkının fiili lideri olan Yahya Sinvar ya da onun tayin ettiği bir HAMAS yetkilisi mecliste konuşturulması gerektiğini söyleyen Aydın, "Şehit İsmail Heniyye'nin cenaze törenine katılma zahmetinde bulunmayan Mahmud Abbas'ın mecliste konuşmasının vicdan sahibi hiçbir insanın yanında bir kıymet-i harbiyesi olmadığına dikkat çekti.

Siyonist işgal rejiminin sözde bakanları ve yüzlerce çapulcu siyonistin Mescidi Aksa'ya düzenlediği baskın, tüm İslam âlemine yapılmış bir hakaret olduğunu kaydeden Aydın, şu ifadelere yer verdi:

"Bu hakaretin muhatabı sadece Filistinliler değil tüm İslam âlemidir. Unutulmamalıdır ki Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlık Aksa Tufanı Harekatı'nın gerekçelerinden biridir. Bu sebeple yeryüzündeki tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'yı sahiplenmeye davet ediyoruz."

Aydın, "Kana, gözyaşına doymayan siyonist işgalcilerin Tabiin Okulu'nda sabah namazı kılan Gazze halkına yapmış olduğu saldırı, şunu bir kez daha gösterdi ki; siyonistleri durdurmanın tek yolu anlayacağı dilden güç kullanılmasıdır. Büyük şeytan ABD, işgal rejimine daha fazla katliam yapması için 20 milyar dolar tutarında silah satışını onayladı. İşgal rejimine satış adı altında verilen silahların karşılıksız bir yardım ve hibe olduğunu biliyoruz. Siyonistlerin suç ortağı ABD'den hiçbir İslam ülkesine hayır gelmeyeceğini belirtiyor ve Müslüman ülke liderlerinin büyük şeytana karşı uyanık olmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler