Yetimler Vakfı'ndan "Bir Yetimi Sen de Okut" projesine destek çağrısı

Yetimler Vakfı, yetim öğrencilerin kırtasiye masraflarının karşılanmasına yönelik başlattığı "Bir Yetimi Sen de Okut" projesi için hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Ekleme: 09.08.2024 17:10:10 / Güncelleme: 09.08.2024 17:15:59 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

2024-2025 öğretim yılında yetimlerin çanta, defter, kalem, silgi, açacak, boya ve bunun gibi kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik "Bir Yetimi Sen de Okut" projesi başlattı.

Başlatıldığı projenin hayırseverler tarafından karşılık bulması amacıyla bağışçılara çağrı yapan Yetimler Vakfı, her bir yetim öğrencinin eğitim ihtiyaç paketi bedeli 1000 TL olduğunu söyledi.

"'Bir Yetimi Sen de Okut' projesi, her bir yetim öğrenci için 1000 TL'dir"

Yürütülen proje çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Cemil Cahit Ünsal, "2024-2025 eğitim ve öğretim yılının 9 Eylül' de başlayacak. Yetimler Vakfı olarakta her yıl yetim çocuklarımıza yönelik 'Bir Yetimi Sen de Okut' sloganıyla projemiz var. Dolayısıyla bu senede yetim çocuklarımıza yönelik eğitim desteği adı altında 'Bir Yetimi Sen de Okut' projesiyle bugünden itibaren çalışmalarımıza başladık. 'Bir Yetimi Sende Okut' projesi, yetim başı 1000 TL'dir." şeklinde konuştu.

"Hayırseverlerimize ve duyarlı vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz, sizde gelin projemize destek olun"

Ünsal, "Elhamdülillah geçen yıllarda hayırseverlerimiz, büyük bir duyarlılıkla projemize destek verdiler. Bu proje kapsamında Türkiye geneli binlerce yetim çocuklarımıza ulaştık ve kendilerine eğitim desteğini verdik. İnşallah bu yılda bu projemize hayırseverlerimizle beraber binlerce yetim çocuklarımıza eğitim desteğini vermiş olacağız. İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencilerine eğitim desteğini veriyoruz. Öğrencinin bütün ihtiyaçlarının giderecek eğitim setimiz var. Bu vesileyle bütün hayırseverlerimize ve duyarlı vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Sizde gelin 'Bir Yetimi Sen de Okut' projemize destek olun ve yetim çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)