Dışişleri Bakanı Fidan, Ankara'da Suriyeli heyetle görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra, Suriye Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa ile Ankara’da bir araya geldi.

Ekleme: 09.08.2024 08:09:28 / Güncelleme: 09.08.2024 08:14:26 / Güncel
Destek için 

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hâdi el-Bahra, beraberindeki heyetle birlikte bugün, Ankara’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın X sosyal medya hesabından, görüşmeye dair yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Bakanımız Hakan Fidan, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Hadi Bahra, Suriye Müzakere Komisyonu Başkanı Bedir Camus ve Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa ile görüştü.

Toplantıda, Suriye ihtilafına ilişkin güncel gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu, Suriye’de 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararı temelinde kapsamlı bir siyasi çözümün önünü açacak anlamlı, gerçekçi diyalog ve müzakere çabalarına ülkemizin desteği yinelendi."

SMDK Başkanı Hâdi el-Bahra ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Fidan ile Suriye’deki son gelişmeler ve Ortadoğu’da yaşananların bu gelişmelere etkisine dair görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

 

(İLKHA)